05 Qershor 2020

Edhe Policia e Kosovës me aktivitete në mbrojtje të planetit Tokë

Prishtinë, 23 prill - Policia e Kosovës ka njoftuar se do te organizoj disa aktiviteteve që Policia do t'i realizojë, me rastin e  Ditës Ndërkombëtare të Tokës.

Këto aktivitete do të realizohen në disa rajone policore, ku do të angazhohen zyrtar policor të profileve të ndryshme, përfshirë edhe njësitet kufitare me barkë, të cilat do të vendosen në liqenin e Badovcit.

Në aktivitetin e parapara tek liqeni i Badovcit do të marrin pjesë edhe menaxhmenti i lartë i PK-së, të cilët do të angazhohen në dhënien e kontributit të tyre në pastrimin e natyrës,  liqenit dhe ambientit përreth.

Policia e Kosovës përmes angazhimit të vet, dëshiron të reflektojë tek të gjithë qytetarët në mbrojtjen fundamentale të planetit Tokë.

Kalendari

Ngjarjet e datës 5 Qershor 2020

- Pranimi i detyrës nga Ministri i zgjedhur, Selim Selimi. (Ministrinë e Drejtësisë, objekti ish-Rilindja, ora 9:00)

- Fillon pastrimi i deponisë inerte në fshatin Lebane. (Përfundimi i autostrades në anën e djathtë, ora 10:00)

- Mahet mbledhja e komisionit për Mbikëqyrjen e Financave në të cilën do të behët shqyrtimi i raportit të auditimit për Pasqyrat vjetore financiare të Ministrisë së Drejtësisë. (Ndertesa e Kuvendit, salla  N302, ora 10:00)

- Në kuadër të fushatës "Ta Pastrojmë Kosovën", Komuna e Prizrenit do t'i bashkëngjitet fushatës globale "Dita e Pastrimit të Botës 2020”, për të promovuar rëndësinë e kujdesit ndaj mjedisit, duke marrë për bazë faktin se ky aktivitet do të promovohet në nivel global. (Brigjet e liqenit të Vërmicës, ora 10:30)

- Për Ditën Botërore të Mjedisit, Instituti për Politika Zhvillimore organizon panelin e diskutimit me titull “Tani është koha për natyrën!”. (Hotel Sirius, ora 11:00)

- Kryetari i degës së PDK-së në Prizren Shaqir Totaj, do të mban një konferencë për Media. (Zyret e degës në Prizren, ora 11:00)

- Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi, pranon detyrën. (Ndërtesa e Ministrisë se Ekonomisë dhe Ambientit, ish-objekti i MZHE-së, ora 13:00)

- Ekipa qëndrore e “Ta Pastrojmë Kosovën” së bashku me vullnetarët fillon aktivitetet në Komunën e Suharekës, ku do të ketë aksion pastrimi dhe mbjellje, në bashkëpunim me komunën e Suharekës. (Suharekë, ora 14:30)