25 Shtator 2021

Diskutohen sfidat e sistemit gjyqësor në zbatimin e Ligjit për Mbrojtje nga Diskriminimi'

Prishtinë, 15 shtator - Institucioni i Avokatit të Popullit organizon tryezën e rrumbullakët me temë ''Sfidat e sistemit gjyqësor në zbatimin e Ligjit për Mbrojtje nga Diskriminimi''.

Tryeza ka për qëllim diskutimin mbi diskriminimin, si një prej shkeljeve më të rënda të të drejtave të njeriut, si dhe krijimin e bashkëpunimit me sistemin gjyqësor dhe sistemin prokurorial në Kosovë, në funksion të mbrojtjes së të drejtave të njeriut, luftimin e diskriminimit dhe promovimin e barazisë së qytetarëve para ligjit.

Gjatë kësaj konference po ashtu do të diskutohet edhe për rolin e Gjykatës Kushtetuese në avancimin e jurisprudencës në fushën e barazisë dhe mos diskriminimit si dhe roli i prokurorisë dhe drejtësia penale në çështjet që pretendojnë diskriminim dhe sfidat e prokurorisë në zbatimin e legjislacionit për mbrojtje nga diskriminimi.
 
Po ashtu prezantohen të dhënat statistikore për çështjet gjyqësore që u referohen ose kanë elemente të diskriminimit në procedurat civile, penale dhe kundërvajtje dhe mënyrën e regjistrimit të tyre.

Edhe Gjykata Themelore do te prezantoj efikasitetin dhe sfidat e sistemit gjyqësor në zbatimin e ligjit dhe mbrojtje nga diskriminimi, duke iu referuar praktikës gjyqësore bazuar në dispozitat e legjislacionit  për mbrojtje nga diskriminimi.


Kalendari

Ngjarjet e datës 25 Shtator 2021

- Federata e Pingpongut organizon 3 xhirot e radhës në ligën e juniorëve dhe 1 xhiro në ligen e junioreve ku do te mbahet ndeshja ndërmjet ‘Ahmet Hoxha MK’ vs ‘Lidhja e Prizrenit’. (SHMU Tefik Çanga në Ferizaj, ora 10:00)

- Kryetari i Komunës dhe njëherësh kandidati për kryetar të Komunës nga Lëvizja Vetëvendosje! në Prizren, Mytaher Haskuka, do të vizitojë fshatin Nashec. (Oborri i shkollës së fshatit Nashec, ora 18:00)