07 Gusht 2020

Ambasada franceze diskuton rreth parandalimit të dhunës në bazë gjinore

Prishtinë, 10 dhjetor - Me rastin e përmbylljes së fushatës ndërkombëtare për parandalimin e dhunës në baza gjinore, Ambasada e Francës në Kosovë, në bashkëpunim me OJQ-në Grupi kosovar për  Avokim, organizon një konferencë me fokus dhunën në baza gjinore, kundër grave nga pakicat rome, ashkali dhe egjiptiane (RAE).

Gra nga fusha e politikës dhe gazetarisë  dhe aktiviste të shoqërisë civile nga Kosova do të diskutojnë rreth mënyrave dhe mekanizmave për të parandaluar dhunën në bazë gjinore.

Hapja e tryezës së rrumbullakët do te behet nga Zonja Marie-Christine Butel, Ambasadore e Francës në Kosovë,  si dhe Zonja. Mimoza Gavrani – Presidente  e OJQ-se Grupi Kosovar per Avokim.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 7 Gusht 2020

 - Komisioni Hetimor Parlamentar në lidhje me menaxhimin e pandemisë së virusit COVID-I9 nga ana e Qeverisë së Republikës së Kosovës shqyrton planin operativ te punës. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 9:30)

- Drejtori i Përgjithshëm i ATK-së Ilir Murtezaj do të mbaj konferencë për media, në të cilën do të prezantoj aktivitetet e zhvilluara, si dhe rezultatet e arritura të ATK-së. (Qendra e Shërbimit të Tatimpaguesve, ish-ndërtesa e Gërmisë, ora 10:00)

- Vazhdimi i seancës plenare të Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Salla e Kuvendit, ora