04 Mars 2021

QKUK përforcohet me kuadro të reja

Prishtinë, 17 gusht - Në kuadër të përmirësimit të shërbimeve shëndetësore dhe ngritjes së cilësisë në punë, Qendra Klinike Universitare e Kosovës (QKUK),  ka bërë pranimin në punë të katër specialistëve të ri në degët deficitare.

Menaxhmenti i QKUK-së,  duke u bazuar në  kërkesat e  shumta të Klinikave, pas analizimit të tyre dhe  analizave buxhetore, përmes konkursit publik, duke respektuar të gjitha procedurat ligjore ka bërë pranimin në punë të 4 specialistëve të lëmive të ndryshme.

 Duke pasur parasysh faktin se mungesë më e madhe e specialistëve  është vërejtur në Klinikën e Anestezionit dhe Mjekimit Intensiv, janë pranuar në punë 2 specialistë të anesteziologjisë dhe reanimacionit. 

Po ashtu, përforcime në staf janë bërë edhe në Qendrën Emergjente, duke pranuar një specialist të  emergjencës.   Klinika e Kirurgjisë, përkatësisht  Reparti i Kirurgjisë  Plastike, i cili është shërbim referent për gjithë Kosovën, tani ka një specialist më shumë.

Në kuadër të planifikimit të kuadrove, në të ardhmen  menaxhmenti i QKUK-së, ka paraparë të bëjë pranimin e specialistëve në disa degë të  tjera deficitare si në Qendrën e Neonatologjisë, Kirurgji të Fëmijëve dhe Neurokirurgji, por e gjithë kjo do të bëhet nëse lejojnë mundësitë buxhetore.

Kalendari

Ngjarjet e datës 4 Mars 2021

 - Guvernatori i BQK-së Femi Mehmeti takohet me përfaqësuesit e bankave. (Ndërtesa e BQK-së, ora 10:00 - mediat mund te marrin pamje)

- Oda e Mjekëve të Kosovës ndan mirënjohje për mjekët në pension dhe për institucionet shëndetësore që kanë kontribuar në luftën kundër Covid-19. (Amfiteatri i Telemjekësisë në QKUK, ora 10:00)

- Guvernatori i BQK-së Femi Mehmeti takohet me shoqatat e bizneseve. (Ndërtesa e BQK-së, ora 14:00 - mediat mund te marrin pamje)

- Dogana e Kosovës organizon konferencë për shtyp ku do të paraqiten rezultatet e doganës gjatë dy muajt e parë të vitit 2021 dhe luftimi i kontrabandës dhe informalitetit në muajt e fundit. (Drejtoria e doganës në lagjjen Emshir, ora 14:00)   

- Guvernatori i BQK-së Femi Mehmeti mban konferencë për media. (Ndërtesa e BQK-së, ora 15:00)