04 Mars 2021

QKUK përfiton donacion në vlerë 180.000 euro

Prishtinë, 2 shtator - Qendra Klinike Universitare e Kosovës (QKUK), ka pranuar një donacion në vlerë prej 150.000 euro  në paisje mjekësore dhe 30.000 euro  barna dhe material shpenzues, nga Drejtoria për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale e Fushë-Kosovës, e cila më parë këtë donacion e kishte marrë nga Organizata Humanitare “Human Bridge “ nga Suedia.

Ud. Drejtori Ekzekutiv i QKUK-së, Dr Lulzim Emini, para disa jave kishte vënë kontakte me Drejtorinë e Shëndetësisë dhe Mirëqenies Sociale të kësaj komune dhe ishin pajtuar që duke pasur parasysh nevojat e mëdha që ka QKUK, donacioni të  dhurohet për QKUK.

Në emër të QKUK-së, donacionin e pranoi Dr Lulzim Emini, UD.  Drejtor Ekzekutiv në QKUK, përderisa nga Drejtoria për Shëndetësi e Fushë-Kosovës, ishte prezentë Dr Remzi Shala.

Për pranim –dorëzim të donacionit, të dy palët kanë formuar komisione të veçanta.

Donacioni në vlerë prej 180.000 euro përmban 8 aparate të anestezionit, 3 respirator, 5 monitor, 16 pompa infuzive, 16 shiringë pompa dhe 1 aparat për kardiokirurgji dhe material tjetër shpenzues. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 4 Mars 2021

 - Guvernatori i BQK-së Femi Mehmeti takohet me përfaqësuesit e bankave. (Ndërtesa e BQK-së, ora 10:00 - mediat mund te marrin pamje)

- Oda e Mjekëve të Kosovës ndan mirënjohje për mjekët në pension dhe për institucionet shëndetësore që kanë kontribuar në luftën kundër Covid-19. (Amfiteatri i Telemjekësisë në QKUK, ora 10:00)

- Guvernatori i BQK-së Femi Mehmeti takohet me shoqatat e bizneseve. (Ndërtesa e BQK-së, ora 14:00 - mediat mund te marrin pamje)

- Dogana e Kosovës organizon konferencë për shtyp ku do të paraqiten rezultatet e doganës gjatë dy muajt e parë të vitit 2021 dhe luftimi i kontrabandës dhe informalitetit në muajt e fundit. (Drejtoria e doganës në lagjjen Emshir, ora 14:00)   

- Guvernatori i BQK-së Femi Mehmeti mban konferencë për media. (Ndërtesa e BQK-së, ora 15:00)