02 Shkurt 2023

Përmes një instalacioni përmbyllën aktivitetet e muajit të kancerit të gjirit

Prishtinë, 30 tetor - Qendra Kosovare për Luftimin e Kancerit të Gjirit JETA/VITA në mbështetje të Fondacionit Jahjaga dhe në bashkëpunim me Agjencinë për Barazi Gjinore, do të përmbyllë aktivitetet e shënimit të muajit të kancerit të gjirit, sot përmes një instalacioni në objektin e Qeverisë së Republikës së Kosovës.

Instalacioni që përbënë një material ngjyrë rozë i cili do të lëshohet nga ndërtesa e Qeverisë së Republikës së Kosovës do t'i shërbejë vetëdijiësimit të përgjithshëm për rëndësinë e kujdesit dhe kontrollave të rregullta në diagnostifikim të hershëm të kancerit të gjirit.  

Marshi tradicional këtë vit nuk do të zhvillohet për shkak te masave në zbatim për mbrojtje ndaj pandemisë.

Pjesëmarrës në lansimin e këtij instalacioni do të jenë: Znj. Atifete Jahjaga, ish Presidente e Kosovës, Znj. Nafije Latifi, udhëheqëse e Jeta/Vita dhe Znj. Edi Gusia, Kryeshefe Ekzekutive e Agjencisë për Barazi Gjinore.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 2 shkurt 2023

- Komisioni për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale shqyrton draft-planin e punës për sesionin pranveror 2023. (Ndërtesa e Kuvendit, N303, ora 9:00)

Paneli i Gjykatës së Apelit bën shpalljen e aktgjykimit të apelit në çështjen Hysni Gucati dhe Nasim Haradinaj. (Hagë, ora 9:30)  

- Këshilli Gjyqësor i Kosovës (KGjK) mban mbledhjen e radhës. (Ndërtesa e KGjK-së, ora 10:00)  

- Kuvendi i Kosovës mban seancë plenare. (Kuvendi i Kosovës, ora 10:00)  

- Komisioni Qendror i Zgjedhjeve shënon Ditën Globale të Zgjedhjeve me temën “Pjesëmarrja në zgjedhje në Republikën e Kosovës dhe roli i institucioneve”. (Hotel Sirius, ora 10:00)  

-Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia, viziton Komunën e Ferizajt ku do të takohet me kryetarin Agim Aliu. (Ferizj, ora 10:30)

- Zëvendëskryeministrja e Republikës së Kosovës, Emilija Redžepi organizon tryezë të rrumbullakët me rastin e regjistrimit të ardhshëm të popullsisë së Kosovës. (Ndërtesa e Qeverisë, salla P38, ora 14:00)