13 Nëntor 2019

Mbahet Forumi i Ofruesve të Shërbimeve për Personat me Aftësi të Kufizuara

Prishtinë, 18 prill - COD Kosovo në bashkëpunim me Handicap Kosova, Down Syndrome Kosova dhe Shoqatën Evropiane të Shërbimit për Personat me Aftësi të Kufizuara - EASPD, organizojnë Forumin e Parë të Ofruesve të Shërbimeve për Personat me Aftësi të Kufizuara në Kosovë.
 
Asociacioni Europian i Ofruesve të Shërbimeve për Personat me Aftësi të Kufizuara – EASPD, është OJQ jofitimprurëse në sektorin e aftësisë së kufizuar, e cila promovon pikëpamjet e mbi 17,000 shërbimeve sociale dhe shoqatave të tyre ombrellë.

Janë mbi 80 milionë persona me aftësi të kufizuara në të gjithë Evropën. Qëllimi kryesor i EASPD është promovimi i mundësive të barabarta për personat me aftësi të kufizuara përmes sistemeve të shërbimeve efektive dhe me cilësi të lartë.
 
Forumi synon të bashkojë ofruesit e shërbimeve për personat me aftësi të kufizuara dhe së bashku me ekspertët nga EASPD dhe institucionet përkatëse të angazhuara në fushën e shërbimeve të vazhdohet puna e përbashkët për përmirësimin e sektorit të shërbimeve dhe duke bërë këtë kontribuojnë në përmirësimin e cilësisë të jetës së personave me aftësi të kufizuara në Kosovë.
 
Forumi do të mbahet në Hotel Sirius, 18 Prill, 2019. Forumi është organizuar me mbështjetjen financiare nga Bashkimi Evropian, Qeveria Suedeze dhe donator të shumtë privat. 
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 14 nëntor 2019

- Save the Children në bashkëpunim me Minstrinë e Arsimit dhe Institutin Pedagogjik organizojnë diten e dytë të konferencës ndërkombëtare ‘Fuqizimi i Kujdesit, Zhvillimit dhe Edukimit në Fëmijërinë e Hershme’. (Hotel Sirius, ora 9:30) 

- Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit organizon ceremoninë e certifikimit të pjesëmarrësve nga aktivitetet “Opportunity Scouting” dhe “Skema e Praktikës në Punë në Sektorin e Shitjes me Pakicë”. (Menza Ramiz Sadiku, ora 10:00)

- Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë, Misioni në Kosovë në bashkëpunim me Zyren e Komisionerit për gjuhët organizon ngjarjen e ndarjes  së çmimit “Praktika më e mirë në zbatimin e Ligjit për përdorimin e gjuhëve”. (Biblioteka Kombëtare e Kosovës “Pjetër Bogdani”, ora 11:00)

- Ndërmarrja “Dekoriti” organizon shënimin e përvjetorit të 30-të, me ç’rast do të lansojë linjën e re të prodhimit me dru masiv për interier. (Dekoriti ne fshatin Konjuh të komunës së Lipjanit, ora 13:45)

- Udhëheqja e Sindikatës së Pavarur e Sektorit Privat të Kosovës mban takim me kryetarë të disa shoqatave ku do mirët vendim për fillimin e protestave dhe grevave për punëtorët e sektorit privat lidhru me rritjen e pagave dhe zbatimi i ligjit të punës, marrëveshjes kolektive etj. (Zyret e BSPK–së, ora 14:00)

- Medica Gjakova, me mbështetjen e Bashkëpunimit Gjerman për Zhvillim organizon promovimin e librit “Unë jam Anemone”, i pari i këtij lloji i shkruar në Kosovë i publikuar nga Medica Gjakova. (Shkolla e muzikës “Prenk Jakova” në Gjakovë, ora 18:00)