03 Qershor 2020

Klinika e Alergologjisë me hapësira të reja moderne

Prishtinë, 25 shtator - Për herë të parë që nga ekzistimi i saj, Klinika e Alergologjisë me Imunologji është bërë me hapësira të reja që do ti ketë 6 dhoma me nga 2 shtretër dhe me nyje sanitare higjienike dhe infrastrukturë përcjellëse moderne, investim në vlerë mbi 150 mijë euro, i kryer nga ana e SHSKUK-së.

Dr.Basri Sejdiu, drejtor i Përgjithshëm i Shërbimit Spitalor dhe Klinik Universitar të Kosovës(SHSKUK) tha se kjo klinikë deri më tani ka punuar vetëm me pacientë ambulator pa pasur shtretër dhe mundësi që 13 mjekë të shtrijnë dhe trajtojnë pacientët, por kanë trajtuar vetëm rastet ambulatore.

“Në vazhdën e investimeve që po bëhen për modernizim të hapësirave të klinikave, është edhe  renovimi i hapësirave të reja për Klinikën e Alergologjisë me Imunologji,  hapësira që kemi krijuar për herë të parë, sepse kanë punuar vetëm me raste ambulatore” u shpreh ai.

Sipas  tij, tashmë janë krijuar hapësira moderne për punë me stafin mjekësor dhe pacientët që do të kenë mundësi tashmë të kryejnë shërbime jo vetëm ambulatore, por  edhe të shtrihen për trajtim.  E gjithë kjo është mundësuar falë përkrahjes nga Ministria e Financave dhe Ministria e Shëndetësisë.

Dr. Dukagjin Zogaj, drejtor i Klinikës së Alergologjisë me Imunologji, theksoi se deri tani edhe pse kishin bërë shumë kërkesa ato nuk ishin realizuar.“Për herë të parë ky menaxhment dhe ministri na kanë përkrahur, duke krijuar hapësirat më  moderne në regjion”, potencoi ai.

Drejtori Zogaj, tha se tashmë Klinika ka hapësira për kabinetin për pirometri dhe provokime nga medikamentet. Deri tani si raste ambulatore në këtë klinikë ishin kryer 30 deri në 40 raste brenda ditës.

Në këtë përurim ishte prezent edhe z. Ardian Ferizi, anëtar i Bordit Drejtues SHSKUK.

Kalendari

Ngjarjet e datës 3 Qershor 2020

- Mbahet mbledhja e Komisionit për Mbikëqyrjen e Agjencisë së Kosovës për Inteligjencë ku raporton Drejtorit te AKI-së Kreshnik Gashi lidhur me gjendjen e sigurisë gjate periudhës se pandemisë dhe situatën aktuale. (Kuvendi i Kosovës, salla N10, ora 10:00)  

- Kuvendi i Kosovës mban seancë për votimin  për votimin e Qeverisë. (Kuvendi i Kosovës, ora 11:00) 
   
- Komiteti Olimpik i Kosovës nënshkruan kontratën për Bursën Olimpike Tokyo 2020 me mundësin, Egzon Shala. (Zyret e KOK-ut në Shtëpinë e Sportit, 13:00)