15 Prill 2021

FSSHK kërkon anulumin e shpalljes se drejtorëv te klinikave

Prishtinë, 18 janar - Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës (FSSHK) me rastin e rekrutimit të Drejtorëve të klinikave të QKUK-së shpreh indinjatën dhe pakënaqësinë me rrjedhën dhe rregulluesin e procedurës.

Parregullsia e shprehur në të gjitha stadet e zhvillimit të saj sipas sindikates e bënë këtë procedurë si të pavlefshme dhe nule.

FSSHK vlerëson me rastin e zhvillimit të kësaj procedure është cenuar parimisht autonomia e QKUK-së duke i shkelur dispozitat e Statutit të QKUK-së.

Në anën tjetër, sipas pretendimeve despotike dhe nepotizmit të shprehur në vetë përbërjen e panelit intervistues, e gjithë përzgjedhja e kandidatëve shpie në dyshimin e maniverzimit evident.

Procedura në fjalë, parimisht është iniciuar mbi baza të kundërligjshme, duke shkelur parimet dhe rregullimin e legjislacionit në fuqi.

Andaj, sipas FSSHK duke përkrahur kërkesën e Sindikatës së QKUK-së për anulimin e procesit të rekrutimit të drejtorëve të klinikave të QKUK-së, FSSHK-ja përkrah këtë kërkesë të drejtë dhe legjitime, duke aluduar në mbrojtjen e ligjshmërisë dhe konkurrencës të shëndoshë dhe jo-diskriminuese.

\"Ne mendojmë se, Ministria e Shëndetësisë do t’i përmbahet karakterit ekzekutiv të ligjshmërisë duke anuluar në tërësi procesin e rekrutimit të drejtorëve të klinikave të QKUK-së\", thuhet në njoftimin e FSSHK-së.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 15 Prill 2021 - Handikos dhe The Balkan Forum tashmë kanë nisur kampanjën ‘Thuaj Jo Qeseve të Plastikës’  përmes një aktiviteti simbolik zyrtarisht do të prezantojmë strajcat e ri-përdorshme të punuara tash e disa muaj nga personat me aftësi të kufizuara. (Sheshi ‘Skënderbeu’ dhe ‘Nënë Tereza’, ora 10:00)

- Këshilli Gjyqësor i Kosovës mban mbledhjen e radhes. (Platforma Zoom, ora 10:00)

- Mbahet seanca gjyqësore kundër të pandehurit Agim Hamdija për vepren penale 'Organizimi i skemave piramidale'. (Gjykata Themelore në Ferizaj, ora 10:00)

- Agjencia Turke për Bashkëpunim dhe Koordinim nis shpërndarjen e pakove ushqimore dhe higjienike për familjet në nevojë, me rastin e muajit të Ramazanit. (Qendra për Promovimin e Drejtave të Grave në Drenas, ora 10:30)

- Zëvendësministri i Mjedisit, Planifikimit Hapsinor dhe Infrastrukturës  Hysen Durmishi do të mbajë konferencë per media. (Objekti i MMPHI-së, salla B201, oa ora 10:30,

- Kryeministri Albin Kurti dhe ministrja e Ekonomisë dhe Ambientit, Artane Rizvanolli, vizitojnë ekipin e kampanjës 'Thuaj jo Qeseve të Plastikës'. (sheshi ‘Skënderbeu’ , ora 12:00)

- Pronarët e sallave të dasmave mbajnë takim lidhur me masat anti-Covid. (Golden Imperial në Veternik, ora 14:00)

- Agjencia Turke për Bashkëpunim dhe Koordinim nis shpërndarjen e pakove ushqimore dhe higjienike për familjet në nevojë, me rastin e muajit të Ramazanit. (Palestra Sportive “Tota” në Vushtrri, ora 14:30)