13 Nëntor 2019

UNDP dhe MD nënshkruajnë marrëveshje bashkëpunimi

Prishtinë , 15 mars - Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP) dhe Ministria e Drejtësisë do të nënshkruajnë marrëveshje bashkëpunimi për mbështetjen e sektorit të drejtësisë në Kosovë. Kjo marrëveshje është pjesë e programit të UNDP-së për avancimin e kapaciteteve institucionale në sektorin e drejtësisë dhe reformimin e praktikave të përgjithshme gjyqësore. Forcimi i sektorit të drejtësisë është primar për avancimin e zhvillimit njerëzor, zhvillimit ekonomik dhe atij social.

Dokumenti formalizon ndihmën e programit për forcimin e sektorit të drejtësisë në këto fusha:

    * Mbështetje për aktivitetet legjislative te Ministrisë përmes pjesëmarrjes dhe ofrimit të ndihmës organizative në draftimin e Ligjit për Ndihmë Juridike dhe Ligjit mbi Obligimet. 

    * Mbështetje për Programin e Përvojes praktike në Zyrat e Prokurorisë Publike. Rreth 25 juristë të rinj do të vendosen ne zyra të ndryshme nëpër Kosove, 5 nga ta në Ministrinë e Drejtësisë. 

    * Organizimin e trajnimeve për kandidatët që do t’i nënshtrohen provimit të jurispodencës.

Ceremonia e nënshkrimit mbahet sot, ora 11.00 në objektin e ri të Ministrisë së Drejtësisë (ish-ndërtesa e Rilindjes) në prezencën e Ministres Znj. Nekibe Kelmendi dhe Drejtorit të UNDP-së Parviz Fartash. 
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 13 nëntor 2019

- Save the Children në bashkëpunim me Minstrinë e Arsimit dhe Institutin Pedagogjik organizojnë konferencën ndërkombëtare ‘Fuqizimi i Kujdesit, Zhvillimit dhe Edukimit në Fëmijërinë e Hershme’ që ka për qëllim të ofrojë mundësi për hartuesit e politikave, ofruesit e shërbimeve, përfaqësuesit nga akademia dhe akterë të tjerë, për t’u informuar dhe ndarë praktikat më të mira mbi rëndësinë e investimeve në kujdesin dhe zhvillimin e fëmijërisë së hershme. (Hotel Sirius, ora 9:30)

- Instituti Demokratik i Kosovës organizon tryezën e diskutimit lidhur me dy projekte të mëdha të Ministrisë së Infrastrukturës siç janë, rehabilitimi i rrugës Prishtinë - Pejë dhe Prishtinë - Mitrovicë ku edhe do të bëhet edhe publikimi i hulumtimit mbi arsyet e vonesave në punime në këto dy rrugë, i titulluar “Rrugë pa fund”. (Hotel Sirius, ora 10:00)

- Organizata "Voice of Roma, Ashkali and Egyptians" VoRAE organizon Festivalin Multikulturorë i pari i këtij lloji në Kosovë. (Hotel Emerald, ora 10:00)

- Grupi për Studime Juridike dhe Politike organizon tryezën e diskutimit me temë “Roli i vendimeve të Gjykatës Supreme në luftën kundër krimit dhe korrupsionit: Një thirrje për disiplinim të gjyqtarëve që marrin vendime të kundërligjshme”. (Qendra e konferencave Orion, ora 10:30)

- Në kuadër të fushatës “Jo drogë tek të rinjtë”, Task Forca Anti Drogë tek të rinjtë dhe siguri në Shkolla do të organizoj pritje për student, ku do të shfaqin prezantimet me njohurit e tyre lidhur me narkotikët, si dhe do të bashkëbisedojnë me Shefin e Task Forcës Anti Drogë. (Ndërtesa e Qeverisë, salla P38, ora 11:00) 

- Drejtori i Drejtorisë së Shëndetësisë në Komunën e Prizrenti, Visar Shehu, do të mbajë konferencë për shtyp për ta njoftuar opinionin publik me më të rejat nga fusha e shëndetësisë. (Zyret e Shërbimit Urgjent, rruga Tirana në Prizren, ora 11:00)

- Ambasada e Francës në Kosovë mban konferencë për media në të cilën do të prezantojë edicionin e 19 - të Festivalit të Filmit Frankofon në Kosovë i cili organizohet në bashkëpunim me përfaqësitë diplomatike të Zvicrës, Belgjikës dhe Luksemburgut, Aleancën Franceze, Ministrinë e Punëve të Jashtme, si dhe Ministrinë e Kulturës, Rinisë dhe Sportit të Kosovës. (Salla e konferencave në Ministrinë e Punëve të Jashtme, ora 12:00)

- Teatri i Qytetit te Mitrovicës "Muharrem Qena" shfaq premierën teatrore “Kur treni vonohet”, me autor Osman Goranci dhe me regji të Artan Tmavës. (Qendra e Kulturës “Rexhep Mitrovica”, ora 19:00)