20 Shtator 2020

Thaçi ftohet në Slloveni si kryeministër i Kosovës

Prishtinë, 3 mars – Kryeministri Hashim Thaçi ka marr ftesë zyrtare për pjesëmarrje në konferencën për të ardhmen evropiane të Ballkanit Perëndimor, që do të mbahet me 20 mars në Bërdo të Sllovenisë.


Ftesa e publikuar sot nga kabineti i kryeministrit Thaci është e nënshkruar nga kryeministrat e Sllovenisë dhe Kroacisë, dhe në të zotit Thaci i drejtohen si: shkëlqesia e tij kryeministër i Kosovës. Mediat serbe kanë raportuar paraprakisht se Kosova në këtë takim do marr pjesë me mbishkrimin UNMIK-Kosovo.


Ndërkohë, dje, Presidenca e Kosovës, kishte reaguar ndaj paralajmërimeve të disa mediave serbe se, udhëheqësit kosovar kanë pranuar të udhëtojnë në konferencën në Bërdo me logon UNMIK/Kosovo. 


Zyra për informim e Presidncës ka reaguar duke sqaruar se Presidenti Sejdiu do të udhëtojë në Bërdo vetëm si President i Republikës së Kosovës dhe nën asnjë kusht tjetër. Zyrtarisht, sot, kryeministri Thaçi, ka pranuar ftesën nga nikoqirët e kësaj konference si Kryeministër i Kosovës dhe jo nën logon UNMIK/Kosovo, siç kanë paralajmëruar dje mediat serbe. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 20 Shtator 2020

- Forumi Ballkanik në emër të Platformës së Shoqërisë Civile për Demokraci dhe të Drejtat e Njeriut mban konferencë për shtyp në të cilën publikon raportin hulumtues, që është një vështrim mbi progresin e bërë nga 6 vendet e Ballkanit Perëndimor drejt zbatimit të zotimeve të tyre që nga Samiti i Ballkanit Perëndimor në Londër (2018) dhe Poznań (2019), të zhvilluara në kuadër të Procesit të Berlinit të nisur në vitin 2014. (Zyret e Forumit Ballkanik Rr. Tirana, C4/2 LAM B-N2 11-1, banesat e bardha të Prime Group, afër Euro Printy, ora 13:00)
 
- Lëvizja Vetëvendosje mban konferencë për media. (Zyret e LV-së në Arbëri, ora 14:00)