27 Nëntor 2022

Qeveria dhe Pushteti Lokal mbajnë takimin ndër-institucional

Pejë, 24 shtator - Me qëllim të koordinimit ndër-institucional mes Qeverisë dhe Pushtetit Lokal sot në Pejë mbahet takimi i përbashkët me Kryeministrin, Albin Kurti, Ministrin e Administrimit të Pushtetit Lokal, Elbert Krasniqi, Ministrin e Financave Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati, Ministren e Ekonomisë, Artane Rizvanolli dhe Kryetarët e Komunave të Republikës së Kosovës.

Gjatë këtij takimi do të diskutohet për performancën buxhetore te Komunave dhe Investimet Kapitale.

Po ashtu do të diskutohet edhe për energjinë dhe ujërat, projektet komunale si investimet kapitale, agjenda e gjelbër dhe digjitalizimi në nivel lokal.

Në fund të takimit do të diskutohet edhe për strategjinë për menaxhimin dhe kontrollin e qenve me dhe pa pronar.

Kalendari

Ngjarjet e datës 27 nëntor 2022

- Në shënim të 110-vjetorit të Pavarësisë Shqipërisë do të mbahet mbledhje e përbashkët e Kuvendit të Republikës së Kosovës dhe Kuvendit të Republikës së Shqipërisë. (Kuvendi i Shqipërisë në Tiranë, ora 10:00)

- Me rastin e Ditës së Forcës, Ministria e Mbrojtjes dhe Forca e Sigurisë së Kosovës organizojnë “Ditën e Hapur’’ në të cilën do të marrin pjesë edhe udhëheqësit më të lartë shtetërorë, si dhe përfaqësuesit ushtarakë e diplomatikë të vendeve partnere. (Kazerma “Adem Jashari”, ora 12:00)