27 Maj 2020

"Pas GJND-së, normalizim i marrëdhënieve Serbi-Kosovë"

Beograd, 23 shkurt - Ambasadori francez në Beograd, Jean Francois Terral bën thirrje që pas vendimit të GJND-së, marrëdhëniet mes Kosovës dhe Serbisë duhet të arrijnë një normalizim.

Terral ka deklaruar se Franca nuk planifikon të ndryshojë qëndrimin e saj ndaj pavarësisë së Kosovës, pa marrë parasysh se çfarë mund të jetë mendimi këshillëdhënës i Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë.

“Kur Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë të nxjerrë mendimin, pa marrë parasysh se çfarë do të jetë kuptimi i tij, do të jetë e nevojshme të punohet në qetësimin dhe normalizimin e marrëdhënieve mes të Serbisë dhe Kosovës, me qëllimin përfundimtar që të gjitha vendet e rajonit të hyjnë në BE dhe të zhvillohen marrëdhëniet harmonike në mes të gjithë këtyre shteteve”, ka thënë Terral.

Kalendari

Ngjarjet e datës 27 Maj 2020 - Komisioni për Buxhet dhe Transfere shqyrton kërkesën e Fondit të Kursimeve Pensionale të Kosovës për miratimin e taksave vjetore, shqyrton po ashtu Programin e Shpenzimeve të Radiotelevizionit të Kosovës, etj. (Ndërtesa e Kuvendit, salla C 203, ora 10:00 - pa prezencën e mediave)
 
- Komisioni për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale shqyrton Raportin e Ministrisë së Shëndetësisë. (Ndërtesa e Kuvendit, N 302, ora 10:00 - pa prezencën e mediave)

- Komisioni për Qeverisje Lokale, Administratë Publike, Zhvillim Rajonal dhe Media shqyrton Raportin vjetor të Komisionit të Pavarur për Media. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 11:00 - pa prezencën e mediave)

- Disa Organizata Jo Qeveritare dorezojn  Peticionin - 'Mos na helmoni!' - kundër deponisë së hirit të Korporatës Energjetike të Kosovës. (Tek Ministria e Infrastrukturës dhe Ambientit, ora 13:00)

- Komuna e  Rahovecit, organizon debat publik me qytetarët për Taksa Komunale. (Salla e mbledhjeve të Kuvendit Komunal, Rahovec, ora 13:30)

- Me hapjen e një përkujtimore të dedikuar viktimave të vetëvrasjes përmbyllet kampanja 'Linja e Jetës'. (Mbrapa Rektoratit në kampusin e Universitetit të Prishtinës, ora 16:00)