29 Maj 2020

Parku për Inovacion dhe Trajnim ndihmesë e madhe për ekonominë kosovare

Prizren, 19 maj - Ambasadori gjerman në Kosovë, Christian Heldt, që po merr pjesë në inaugurimin e Parkut për Inovacion dhe Trajnim në Prizreni, i vendosur në vendin që dikur ishte bazë e KFOR-it gjerman, ka thënë se është i lumtur që kjo është arritur, dhe se kosovarët do të kenë mundësinë të përfitojnë nga ky park.

Held ka thënë se me realizimin e këtij parku përfituesit më të mëdhenj do të jenë gjeneratat e reja në Kosovë dhe se lansimi i tij do të jetë një ndihmesë e madhe për ekonominë kosovare.

Heldt ka thënë tutje se për arritjen e jetësimit të këtij parku duhet bërë shumë falënderime, pasi që puna drejtë realizimint të tij ishte vite më parë.

Në fund të fjalimit Held ka theksuar se sfidat e mëdha asnjëherë nuk arrihen vetëm, por se gjërat e mira si kjo arrihen së bashku.

““Ka shumë falënderime për të bërë që kjo është bërë e mundur. Ne kemi punuar gjatë për këtë. Kemi punuar ngushtë edhe me zyrën e kryeministrit…Sfidat e mëdha nuk arrihen vetëm, por se arrihen së bashku”, tha Heldt.

Kalendari

Ngjarjet e datës 29 Maj 2020

- Mbahet mbledhja e jashtëzakonshme e Kuvendit Komunal të Prizrenit, e thirrur nga kryesuesi i Kuvendit. (Salla e shtëpisë së kulturës "Xhemajli Berisha", ora 10:00)

- Mbahet mbledhje e Komisionit për Mbikëqyrjen e Financave Publike, shqyrëtohet  raporti vjetor i përformancës se Zyrës Kombëtare të Auditimit për vitin 2019. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 10:00)

- Mbahet mbledhja e pestë e rregullt e Kuvendit Komunal të Rahovecit për vitin 2020, në të cilën do të bëhët shqyrtimi i propozim vendimit për bartjen e tejkalimit të të hyrave vetanake nga viti 2019.  (Salla e mbledhjeve të Kuvendit Komunal, në objektin e ri të komunës, ora 10:00)

- Mbahet mbledhja e radhës e Këshillit Gjyqësor të Kosovës. (Objekti i KGjK-së, ora 14:00)