24 Mars 2019

Ndahet mirënjohja “Ora e Presidentit 2018”

Prishtinë, 10 gusht - Sot, nën organizimin e Lidhjes Demokratike të Kosovës, është ndarë mirënjohja “Ora e Presidentit 2018”, për veprimtarin e kahmotshëm të LDK-së, Hebib Shehu.

Nënkryetari i LDK-së, kryetari i Komunës së Podujevës, z. Agim Veliu, u uroi mirëseardhje të gjithëve të pranishmëve.

Z. Veliu theksoi rëndësinë e këtij cmimi shumë domethënës dhe tradicional që për cdo vit i ipet personaliteteve të ndryshme të cilët kanë dhënë kontribut të vazhdueshëm për LDK-në dhe vendin tonë.

“z. Hebibit i dëshiroj shëndet, jetë sa më shumë dhe të vazhdojë në mesin tonë, sepse kemi nevojë ende për këtë gjeneratë, për këshillat dhe punën e tyre”, tha z. Veliu.

Për këtë cmim që cdo vit e ndan nëndega NRW në Gjermani, foli kryetari i nëndegës z. Jakup Gërguri i cili tregoi për veprimtarinë e Hebib Shehut dhe e falenderoi shumë z. Veliu për këtë organizim.

Hebib Shehu, falenderoi nëndegën NRW në Gjermani, nënkryetarin Veliu dhe të gjithë veprimtarët dhe bashkëpunëtorët e tjerë dhe këtë cmim me shumë kënaqësi e ndau me gjithë bashkëveprimtarët e tij.

“Me shumë vështërsi, por me një kënaqësi të vecantë punuam në atë kohë për popullin e Kosovës”, tha ndër të tjerash Shehu.

Mirënjohja “Sali Ceku”, iu dha edhe ish-kryetarit të Degës në Gjermani, Hazir Krasniqi, i cili për shumë vite dha kontribut për LDK-në.

Pas këtij aktiviteti, delegacioni i diasporës vizitoi Familjen Rugova dhe bënë homazhe te varri i Presidentit Historik Dr. Ibrahim Rugova.

Kalendari

Ngjarjet e datës 24 mars 2019

- Kryeministri Ramush Haradinaj në kuadër të manifestimit qendror “Epopeja e Dukagjinit”, bënë homazhe në Kompleksin Memorial në Gllogjan. (Gllogjan, ora 10:00)

- Në 20 vjetorin e rënies së atdhetarëve Prof. Latif Berisha dhe Agim Hajrizi, Kryesia e LDK-së bashkë me Kryetarin e Degës së LDK-së në Mitrovicë, Safet Kamberi dhe struktura të degës, bëjnë homazhe te varri i Prof. Latif Berisha. (Fshati Smrekonic, ora 11:00)

- Presidenti i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, merr pjesë në manifestimin shtetëror “Epopeja e UÇK-së në Dukagjin”. (Gllogjan, ora 12:00)

- Kryeministri Ramush Haradinaj merr pjesë në tubimin qendror në përkujtim të Betejës së Gllogjanit dhe të gjithë dëshmorëve dhe të rënëve për liri. (Gllogjan, ora 12:00)