05 Qershor 2020

Ministri Hyseni takon Ministrin e Mbrojtjes të Estonisë

Prishtinë, 9 shkurt - Ministri i Punëve të Jashtme i Republikës së Kosovës, z. Skender Hyseni, është takuar sot me Ministrin e Mbrojtjes të Estonisë, Jaak Aaviksoo.

Ne këtë rast, Ministri Hyseni e ka falënderuar Ministrin e Mbrojtjes të Estonisë për kontributin e dhënë nga trupat estoneze në kuadër të KFOR-it, të cilat pritet të largohen së shpejti nga Kosova, si pjesë e reduktimit të numrit të trupave të KFOR-it.

Në takim, Ministri ka kërkuar mbështetjen e Estonisë në proceset e integrimit të Kosovës në Bashkimin Evropian dhe në NATO, anëtare e të cilave organizata është vetë Estonia.

 

Ministri Hyseni, gjithashtu, ka folur për perspektivën evropiane të Kosovës dhe për përkushtimin dhe përparimin e vazhdueshëm që po bën Republika e Kosovës në të gjitha rrafshet.  

Kalendari

Ngjarjet e datës 5 Qershor 2020

- Pranimi i detyrës nga Ministri i zgjedhur, Selim Selimi. (Ministrinë e Drejtësisë, objekti ish-Rilindja, ora 9:00)

- Fillon pastrimi i deponisë inerte në fshatin Lebane. (Përfundimi i autostrades në anën e djathtë, ora 10:00)

- Mahet mbledhja e komisionit për Mbikëqyrjen e Financave në të cilën do të behët shqyrtimi i raportit të auditimit për Pasqyrat vjetore financiare të Ministrisë së Drejtësisë. (Ndertesa e Kuvendit, salla  N302, ora 10:00)

- Në kuadër të fushatës "Ta Pastrojmë Kosovën", Komuna e Prizrenit do t'i bashkëngjitet fushatës globale "Dita e Pastrimit të Botës 2020”, për të promovuar rëndësinë e kujdesit ndaj mjedisit, duke marrë për bazë faktin se ky aktivitet do të promovohet në nivel global. (Brigjet e liqenit të Vërmicës, ora 10:30)

- Për Ditën Botërore të Mjedisit, Instituti për Politika Zhvillimore organizon panelin e diskutimit me titull “Tani është koha për natyrën!”. (Hotel Sirius, ora 11:00)

- Kryetari i degës së PDK-së në Prizren Shaqir Totaj, do të mban një konferencë për Media. (Zyret e degës në Prizren, ora 11:00)

- Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi, pranon detyrën. (Ndërtesa e Ministrisë se Ekonomisë dhe Ambientit, ish-objekti i MZHE-së, ora 13:00)

- Ekipa qëndrore e “Ta Pastrojmë Kosovën” së bashku me vullnetarët fillon aktivitetet në Komunën e Suharekës, ku do të ketë aksion pastrimi dhe mbjellje, në bashkëpunim me komunën e Suharekës. (Suharekë, ora 14:30)