04 Korrik 2020

LDK shpreh keqardhje për deklaratën e familjes Rugova

Prishtinë, 10 nëntor - Kryetari i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Isa Mustafa, dhe strukturat udhëheqëse të partisë, shprehin keqardhjen lidhur me deklaratën e sotme të familjes Rugova, të publikuar nga agjencitë e lajmeve, lidhur me çështjen e përfshirjes së Ukë Rugova në proceset e brendshme të Lidhjes Demokratike të Kosovës.

Siç e ka bërë publike edhe vetë kryetari Mustafa, Kryesia dhe Këshilli Qendror i Lidhjes Demokratike të Kosovës ka shprehur gatishmëri të plotë që Ukë Rugova ta përfshijë në listën e kandidatëve për deputetë të Kuvendit të Republikës së Kosovës. Kjo i është komunikuar zRugova drejtpërdrejt nga kreu i partisë, por edhe në deklarimet e tij publike.

Lidhja Demokratike e Kosovës sipas njoftimit posa ka mbyllur më sukses të plotë procesin e brendshëm zgjedhor, që ka kulmuar me zgjedhjen tërësisht demokratike të kryetarit të partisë dhe të strukturave udhëheqëse. 

Në njoftim thuhet se mbetet e përkushtuar që të punojë shumë për të dalë parti e parë në zgjedhjet nacionale të 12 dhjetorit dhe të vijojë reformimin e saj të brendshëm, për t’iu prirë proceseve të rëndësishme që Kosova ka përpara.

Oferta e sinqertë e kryetarit Mustafa dhe e organeve drejtuese të Lidhjes Demokratike të Kosovës për Ukë Rugova mbetet e hapur.

Kalendari

Ngjarjet e datës 4 Korrik 2020

- Shoqata "Miqtë e Amerikës", do të organizojë aktivitet në nderim të 4 korrikut - Dita e Pavarësisë së SHBA ku aktiviteti fillon me pastrimin e sheshit Bill Clinton nga zjarrfikësat e Prishtinës. (Sheshit Bill Clinton, ora 10:00)

- Ministri i Infrastrukturës, Arban Abrashi do të bëjë shenjëzimin e shtigjeve të biçikletave në hyrje të Fushë-Kosovës, te rrethi i kazermës “Adem Jashari”, bashkë me grupin e çiklistëve “Marakli t’biçikletave”. (Parkingu i Ministrisë së Infrastrukturës, ora 10:00)

- Në nderim të 4 korrikut - Dita e Pavarësisë së SHBA pjestarët e Qendrës së Mjekësisë Urgjente të Prishtinë do ta ngrisin flamurin. (Sheshi Bill Clinton, ora 11:00)
 
- Kryeministri merr pjesë në fillmin e fushatë së korrje shirjeve në Kosovë. (Zona Industriale në fshatin Shirokë, Komuna e Suharekës, ora 14:00)