07 Dhjetor 2021

Kuvendi mblidhet në seancë, shqyrton 20 projektligje

Prishtinë, 19 tetor - Kuvendi i Republikës së Kosovës do të mblidhet sot në seancëne plenare te radhës në të cilën do të shqyrtojë dhe miratojë 20 projektligje.

Në këtë seancë, pas deklarimeve jashtë rendit të ditës dhe pyetjeve parlamentare, do të bëhet shqyrtimi i parë i 20 projektligjeve.

Projektligji i parë që do të shqyrtohet është Projektligji për Dërgimin e Forcës së Sigurisë së Kosovës Jashtë Vendit.

Më pas deputetët do të shqyrtojnë Projektligji për bashkëpunim juridik ndërkombëtar në çështjet civile, Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për festat zyrtare në Republikën e Kosovës, Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për bashkëpunim juridik ndërkombëtar në çështje penale.

Po ashtu do të shqyrtohet Projekt-kodi i Procedurës Penale, Projektligji për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për shëndetin riprodhues, Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për transplantimin e indeve dhe qelizave, Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për shërbimin mjekësor emergjent, Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për kontrollin e duhanit.

Gjatë kësaj seance do të shqyrtohet ehde Projektligji për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për mbrojtjen e të ushqyerit me qumësht gjiri, Projektligji për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për sigurimin shëndetësor, Projektligji për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për shëndetësi, Projektligji për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për ndërprerjen e shtatzënësisë, Projektligji për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për gjak dhe përbërës të gjakut, Projektligji për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për parandalimin dhe luftimin e sëmundjeve ngjitëse, Projektligji për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për produkte dhe pajisje medicinale, Projektligji për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për shëndetësi publike, Projektligji për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për Inspektoratin shëndetësor, Projektligji për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për Inspektoratin sanitar të Kosovës, si dhe Projektligji për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për të drejtat dhe përgjegjësitë e banorëve të Kosovës në sistemin shëndetësor.

Në rend dite në këtë seancë do të jetë edhe Raporti vjetor të Institucionit të Avokatit të Popullit për vitin 2020, si dhe ai i Këshillit të Kosovës për Trashëgimi Kulturore për vitin 2020.

               

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 dhjetor 2021

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim shqyrton Projektligjin për tregtinë me produkte të naftës dhe karburante të ripërtërishme, dërgimin e Forcës së Sigurisë së Kosovës jashtë vendit, etj. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N225, ora 10:00)

- Ambasada Franceze, Aleanca Franceze e Prishtinës dhe Espace Campus France, në bashkëpunim me Universitetin e Prishtinës dhe Universitetin AAB organizojnë hapjen e Panairit Universitar Francez në Kosovë i cili do tu mundësoj studentëve kosovarë të zbulojnë programet akademike të ofruara nga 30 universitete dhe 16 webinare nga Franca. (Universitetin AAB, ora 10:00)

- Ministri i  MMPHI Liburn Aliu raporton para Komisionit për Mbikëqyrjen e Financave Publike lidhur me raportin e auditimit të përformancës "Mbledhja, trajtimi dhe asgjësimi i mbeturinave komerciale”. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 10:00)  

- VentureUP në partneritet me Sustainability Leadership Kosova dhe financuar nga UNDP organizon ditën e garës finale e eko-startup-eve të Programit Green Hub. (Amfiteatri i objektit të Administratës Qendrore të Universitetit të Prishtinës, ora 10:00)

- Komisioni për Çështje të Sigurisë dhe Mbrojtjes shqyrtimin raportin me propozim-amendamente për Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për Deminim Humanitar. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N302, ora 11:00)

- Mbahet mbledhja e Kryesisë së Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Ndërtesa e Kuvendit, salla C 301, ora 12:00)

- Të rinjte e iniciatives “Hajde në shkollë” organizojnë forum teatrin që ka për qëllim vetëdijësimin dhe parandalimin e braktisjes së shkollimit në mesin e të rinjve në komunën e Klinës. (Shtëpia e kulturës “Jehona e Dukagjinit” në Klinë, ora 14:00)

- Kosovo 2.0 dhe Fondacioni 17  organizojnë diskutimin lidhur me mobilizimin e komunitetit për ruajtjen dhe rikthimin e hapësirave të përbashkëta publike, me fokus në historinë e tri kinemave që i shpëtuan privatizimit. (Kino Armata, ora 17:00)

- OJQ “Zëri i Romëve, Ashkalive dhe Egjiptianëve” organizojnë diskutimin "Le të flasim" i cili synon të sjellë vëmendjen dhe ndërgjegjësimin tek audienca në lidhje me diskriminimin racor, martesat e hershme, gjuhën e urrejtjes në institucionet publike dhe rrugën e edukimit mbi dy dekada. (Kino Armata, ora 19:00)