04 Mars 2021

Kuvajti i gatishëm për njohjen e pavarësisë së Kosovës

Prishtinë, 28 maj - Delegacioni parlamentar i Kosovës, i prirë nga kryetari i Kuvendit, dr. Jakup Krasniqi, në përbërje të të cilit ishin edhe  anëtarët e Kryesisë, Xhavit Haliti, Naim Maloku e Ibrahim Gashi, shefi i kabinetit të kryeparlamentarit Mehmet Hajrizi dhe këshilltari për protokoll, Skënder Reçica, u kthye sot nga vizita zyrtare në Kuvajt.

Gjatë kësaj vizitë delegacioni ka pasur takime me Princin e Kuvajtit, Shejh Sabah El Ahmed El-Xhabir Es-Sabah, kryeministrin, Nasir El- Muhamed El-Ahmed Es-Sabah, kryetarin e  Kuvendit Kombëtar, Xhasim  Muhamed El-Harrafi, si dhe drejtorin e  përgjithshëm të Fondit të Kuvajtit për Zhvillim, Abdulwahab A. Al-Bader. 
 
Në një prononcim për media me të arritur në Aeroportin e Prishtinës, dr. Jakup Krasniqi, theksoi se kjo vizitë, e cila u bë me ftesë të kryetarit të   Kuvendit Kombëtar të Kuvajtit, Xhasim Muhamed El-Harrafi, ishte mjaft e frytshme.

Në këtë frymë, në takimet me zyrtarët me të lartë të këtij vendi mik tregohej një interesim i shtuar për rrjedhat e gjithëmbarshme në Kosovë.

Nga kryetari i Kuvendit të Kuvajtit u shpreh hapur pikëpamja për njohjen e pavarësisë së Kosovës. Kuvendi i Kuvajtit shprehte gatishmërinë që të jetë faktor shtytës edhe për qeverinë kuvajtiane për ta njohur pavarësinë e Kosovës.

Pritja e delegacionit të Kuvendit të Kosovës nga zyrtarët e lartë të Kuvajtit, kishte karakterin e një pritjeje të delegacionit të shtetit të pavarur dhe sovran.

Nga takimi në Fondin për Zhvillim të Kuvajtit u shfaqën zotime për përkrahje ekonomike të Kosovës, sidomos në infrastrukturë,bujqësi, arsim dhe shëndetësi, ndërsa varet nga institucionet kosovare se çfarë projektesh do t’ iu ofrojnë segmenteve përkatëse të Kuvajtit për sendërtim të përbashkët të tyre, theksoi kryekuvendari Krasniqi.  

Kalendari

Ngjarjet e datës 4 Mars 2021

 - Guvernatori i BQK-së Femi Mehmeti takohet me përfaqësuesit e bankave. (Ndërtesa e BQK-së, ora 10:00 - mediat mund te marrin pamje)

- Oda e Mjekëve të Kosovës ndan mirënjohje për mjekët në pension dhe për institucionet shëndetësore që kanë kontribuar në luftën kundër Covid-19. (Amfiteatri i Telemjekësisë në QKUK, ora 10:00)

- Guvernatori i BQK-së Femi Mehmeti takohet me shoqatat e bizneseve. (Ndërtesa e BQK-së, ora 14:00 - mediat mund te marrin pamje)

- Dogana e Kosovës organizon konferencë për shtyp ku do të paraqiten rezultatet e doganës gjatë dy muajt e parë të vitit 2021 dhe luftimi i kontrabandës dhe informalitetit në muajt e fundit. (Drejtoria e doganës në lagjjen Emshir, ora 14:00)   

- Guvernatori i BQK-së Femi Mehmeti mban konferencë për media. (Ndërtesa e BQK-së, ora 15:00)