12 Nëntor 2019

Kuçi kemi nevojë për të pasur një udhëzues të qartë nga BE

Prishtinë, 9 shkurt - Në takim, zëvendëskryeministri Hajredin Kuçi dhe Lawrence Meredith kanë biseduar për bashkëpunimin e Qeverisë së Kosovës dhe Komisionit Evropian si dhe për proceset zhvillimore në Kosovë.

Zëvendëskryeministri Kuçi ka falënderuar për mbështetjen që Komisioni Evropian po i jep Kosovës dhe ka falënderuar për angazhimin që ka Zyra Ndërlidhëse e Komisionit Evropian në bashkëpunim me institucionet e Kosovës.

“Qeveria e Republikës së Kosovës ka caktuar sundimin e ligjit, zhvillimin ekonomik si dhe perspektiven Evropiane si prioritete kryesore për ketë viti, mirëpo, kemi nevojë për të pasur një udhëzues të qartë dhe konkret nga BE-ja në mënyrë që ti përmbushim obligimet tona me afate kohore të caktuara”, ka thënë zëvendëskryeministri Hajredin Kuçi.

Ndihmësi i drejtorit gjeneral në Drejtorinë për Zgjerim të Komisionit Evropian, Lawrence Meredith ka njohur zëvendëskryeministrin Hajredin Kuçi  se brenda disa javësh, z. Catherine Ashton, Përfaqësuesi i Lartë i Politikës së Përbashkët të Jashtme dhe të Sigurisë dhe nënpresident i Komisionit Evropian do të vizitojë Kosovën për të shprehur gatishmërinë e Bashkimit Evropianë për bashkëpunim.

Zoti Meredith po qëndron në Kosovë, me qëllim të informimit për aktivitetet në procesin e liberalizimit të vizave, tregtisë së lirë, marrëveshjeve të ri-athtësimit dhe në përgjithësi për procesin e dialogut të SAP-it.

Në takim është biseduar edhe për zgjedhjet e kaluara në Kosovë, të cilat z.Meredith i ka vlerësuar si të suksesshme për imazhin e Kosovës, ndërsa zëvendëskryeministri ka shprehur qëndrimin se Qeveria e Kosovës është e gatshme të udhëheqë procesin e reformës së sistemit zgjedhor në Kosovë dhe për këtë do të ketë nevojë edhe për mbështetjen e ekspertëve të BE-së

Kalendari

Ngjarjet e datës 12 nëntor 2019 - Mbahet takimi vjetor i ministrave të Bujqësisë së vendeve të Evropës Juglindore me c'rast  Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural e Republikës së Kosovës, do të marrë edhe presidencën për udhëheqjen e Grupit Drejtues të Punës për Zhvillimin Rural Rajonal në Evropën Juglindore për një vit. (Hotel Emerald, ora 9:00)

- Universiteti i Shkencave të Aplikuara në Ferizaj në bashkëpunim me Universitetin e Shkencave të Aplikuara në Salzburg, organizon Konferencën Ndërkombëtare “Bashkëpunimi Universitet – Industri në Inovacion”. (Lokalet e Universitetit  të Shkencave të Aplikuara në Ferizaj. ora 9:00)

- Mahet takimi i 174-të i Këshillit Prokurorial të Kosovës. (Ojekti i Prokurorisë së Shtetit, ora 10:00)

- Zyra Kombëtare e Auditimit bën prezantimin e raportit të auditimit të performancës “Sistemi i kontrollit dhe monitorimit të cilësisë së derivateve të naftës”. (Salla e konferencave “Orion”, ora 10:00)

- Oda e Afarizmit të Kosovës organizon konferencë për media lidhur me pProblemet e bizneseve me bankat komerciale. (Zyret e OAK-së, ora 11:00)

- Lansohet projekti 'Subvencionet për Efiçiencë të Energjisë në Kosovë' të mbështetur nga MCC dhe MFK i cili synon të ofrojë stimuj financiarë dhe teknik për sektorin residencial që mundësojnë investime në masat e efiçencës së energjisë, si dhe të mbështesë gratë ndërmarrëse në energji dhe sektorë të tjerë. (Hoteli Swiss Diamond, ora 11:00)

- Administratori i Agjencisë së ShBA-ve për Zhvillim Ndërkombëtar Mark Green i cili po  qëndron në Kosovë do të marrë pjesë në lançimin e pilot projektit Nxitjet e Efiçencës Energjetike i cili implementohet nga Fondacioni Milenium Kosova dhe financohet nga Korporata e Sfidave të Mijëvjeçarit në bazë të Marrëveshjes “Threshold” të MCC-së në Kosovë. (Hoteli Swiss Diamond, ora 11:00)

- Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim publikon raportin “Borgjezia” e Akademisë, ku do të paraqitet hulumtimi mbi të ardhurat e stafit akademik menaxherial në universitetet publike të Kosovës. (Para objektit të Qeverisë së Kosovës, në sheshin Skënderbeu, ora 11:00)

- Administratori i Agjencisë së ShBA-ve për Zhvillim Ndërkombëtar Mark Green do të kalojë kohë edhe me të rinjtë me rastin e lançimit të platformës së internetit “Të Rinjtë Prijnë” për t’u krijuar mundësi bartësve të rinj të ndryshimeve të lidhen me rrjete të të rinjve me interesime të ngjashme, mentorë, resurse dhe ngjarje të ndryshme. (Qendra e Rinisë, salla atele, përballë Sallës së Kuqe, ora 15:00) 

- Zhvillohet stërvitja e Kombëtares së Kosovës. (Stadiumi ‘Fadil Vokrri’, ora 18:00)

- OSBE organizon shfaqjen premierë të dokumentarit “Above the Fold” i cili ofron një tregim narrativ të vështirësive me të cilat përballen gazetarët në sjelljen e informacionit në publik. (Kino ABC, ora 19:00)