10 Korrik 2020

Kryeziu: Me AAK-në rrugët edhe ashtu kanë qenë të ndara

Prishtinë, 25 shkurt - Nënkryetari i LDK-së, Eqrem Kryeziu, tha se takimi i presidenit Sejdiu me kryetarin e AAK-së, Ramush Haradinaj, dy ditë më parë, vetëm sa i ka sqaruar poziconet e dy partive. Numri dy i LDK-së e ka quajtur reagim emocional, reagimin e djeshëm të AAK.

“Unë, me sa po kuptoj, AAK ka një vrull të ekspanzionit të vet dhe në këtë vrull emocionet janë më të theksuara se zakonisht”, ka thënë Kryeziu.

Duke komentuar deklaratën e djeshme të kryetarit të AAK-së, Ramush Haradinajt se rrugët e AAK-së dhe LDK-së do të ndahen, për faktin se është refuzuar kërkesa për mbajtje të zgjedhjeve të parakohshme këtë vit, Eqrem Kryeziu ka thënë se “rrugët e këtyre dy subjekteve edhe ashtu kanë qenë të ndara”.

Ndryshe, refuzimi, edhe zyrtarisht, i presidentit Sejdiu, që njëherit është edhe kryetar i LDK-së, për zgjedhje të parakohshme këtë vit, është komentuar edhe nga zyrtarët e Qeverisë.

Lideri i AAK-së kishte insistuar që zgjedhjet e parakohshme të mbahen këtë vit. Ai i kishte propozuar presidentit Sejdiu që LDK dhe AAK të garojnë në një koalicion të përbashkët për këto zgjedhje. Por, dje, Hardinaj e pranoi publikisht se përpjekjet e tij për këtë çështje ndodhen para dështimit pas refuzimit të ofertës nga ana e presidentit Sejdiu.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 10 Korrik 2020

- Drejtoria e Turizmit dhe Zhvillimit Ekonomik do të bëjë hapjen e Qendrës Artizanale në Prizren, ku do të mbahen pesë kurse të ndryshme si: Djegie ne Dru, Reliev në letër, Rrobaqepje, Punim të Shajakut si dhe Dizajnimi i Veshjeve Moderne. (ish objektin e Megasportit në qendër të Prizrenit, ora 11:00)

- Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi do të vizitojë Komunën e Gjakovës ku do të takohet me Kryetarin e Komunës së Gjakovës Ardian Gjini. (Komuna e Gjakovës, ora 11:00)

- Vazhdimi i seancës plenare të Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Salla e Kuvendit, ora 11:00)

- Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi dhe Kryetari i Komunës së Gjakovës Ardian Gjini vizitojnë Ndërmarrjen publike ‘’KRU Gjakova’’. (Gjakovë, ora 11:30)

- Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi dhe Kryetari i Komunës së Gjakovës Ardian Gjini vizitojnë Impiantin e Trajtimit të Ujërave të Ndotura projekt që është duke u realizuar në Komunën e Gjakovës. (Gjakovë, ora 11:50)

- Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi dhe Kryetari i Komunës së Gjakovës Ardian Gjini vizitojnë ndërmarrjen publike Ngrohtorja e Qytetit – ndërtimi i Ngrohtores së re të qytetit Impianti I koogjenerimit me biomasë, projekt që është duke u realizuar në Komunën e Gjakovës. (Gjakovë, ora 12:20)

- Mbahet seanca plenare e Kuvendit të Republikës së Kosovës në të cilën raporton Kryeministri lidhur me menaxhimin e pandemisë COVID-19. (Salla e Kuvendit, ora 16:00)