25 Janar 2020

KFOS promovon publikimin “Njohja e Kosovës bashkëkohore”

Prishtinë, 18 shtator - Europa është duke kaluar një periudhë të trazirave dhe ndryshimeve, në të cilën konstantet politike, siç është premtimi i Selanikut për integrimin e tërësishëm të Ballkanit Perëndimor në BE, janë duke u vënë në pikëpyetje në vazhdimësi.

Në këtë periudhë fluksi dhe përplot pasiguri, projekti i  Fondacionit të Kosovës për Shoqëri të Hapur “Ndërtimi i njohurive për Kosovën'' vazhdon punën e vet produktive duke e zgjëruar rrjetin e hulumtuesve të rinj dhe ata me përvojë të cilët merren me çështjet aktuale në Kosovë.

Si përgjigje ndaj sfidave që ballafaqojnë Kosovën dhe vendet tjera, KFOS organizon promovimin e publikimeve dhe panel diskutimin “Njohja e Kosovës bashkëkohore” që do të mbahet sot në Prishtinë.

Me këtë rast, projekti “Ndërtimi i njohurive për Kosovën” do të prezantojë dy botime kyçe të gjeneratës së dytë të hulumtuesve:

Librin përmbledhës 'Përcaktuesit vendorë dhe ndërkombëtarë të shtetësisë së Kosovës) të redaktuar nga Ioannis Armakolas, Agon Demjaha, Arlda Elbasani dhe Stephanie Schwandner-Sievers, që paraqet një hyrje të mprehtë në disa nga dimenzionet më sfiduese lokale dhe ndërkombëtare të shtetësisë së Kosovës, dhe prezenton hulumtime dhe analiza origjinale nga ekspertë nga gjithdanej Europa - prej Spanjës deri tek Romania, nga Maqedonia e deri tek Shqipëria.

Dhe broshurën “Opinione mbi sfidat politike të Kosovës'', e redaktuar nga Lura Limani dhe Ioannis Armakolas, dhe e cila përmban një përmbledhje të disa prej kolumneve dhe analizave të shkurta të shkruara nga hulumtuesit  (gjenerata e dytë) dhe të botuara nga medie europiane me influencë të gjërë.

Këto dy botime do të diskutohen nga një panel ekspertësh që përbëhet nga redaktorët dhe autorët e librit.

Moderuar nga Ioannis Armakolas, bashkë-redaktor i botimit dhe profesor asistent në Universitetin e Maqedonisë në Selanik, paneli do të përfshijë: Agon Demjahën, bashkë-redaktor i librit dhe profesor i asociuar në Universitetin Shtetëror të Tettovës; Pol Vila Sarria, asistent projekti pranë Trans European Policy Studies Association (TEPSA) në Bruksel; dhe Zoran Nechev, udhëheqës i Qendrës për Integrime në BE pranë Institutit për Demokraci ‘Societas Civilis’ në Shkup.

Komentuese e librit: Miruna Troncota, ligjëruese, hulumtuese dhe drejtore e Qendrës për Studime Europiane pranë Universitetit Kombëtar për Shkenca Politike dhe Administratë Publike (SNSPA), Rumani. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 25 janar 2020

- Federata e Futbollit e Kosovës mban ligjëratë kundër kurdisjeve të ndeshjeve nga zyrtari për integritet në FFK. (Salla e kuqe në Pallatin e Rinisë dhe Sporteve në Prishtinë, ora 12:00)