08 Gusht 2022

KDI shpalos opinionin e qytetarëve të Kosovës dhe të Serbisë për dialogun

Prishtinë, 29 qershor - Instituti Demokratik i Kosovës (KDI) organizon konferencën për shtyp ku do të shpaloset sondazhi i realizuar në Kosovë dhe në Serbi gjatë këtij muaji, lidhur me procesin e dialogut dhe normalizimit të marrëdhënieve mes dy vendeve.

Cili është këndvështrimi i qytetarëve në Kosovë dhe në Serbi mbi procesin e dialogut mes dy vendeve në përgjithësi, përfitimet nga dialogu, mungesa e progresit në këtë proces, zbatimi i marrëveshjeve të arritura, roli i BE-së si lehtësuese e këtij procesi, marrëveshja finale si dhe garantuesit e afatet e arritjes së kësaj marrëveshje?

Opinionin e qytetarëve të Kosovës dhe të Serbisë mbi këto çështje KDI do ta shpalos gjatë konferencës.

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 gusht 2022

 - Universiteti i Biznesit dhe Teknologjisë mban konferencën e Akademikëve të Diasporës. (Parku Shkencor Inovativ i UBT-së në Lipjan, ora 9:00)

- Qendra e Lëvizjes Vetëvendosje! në Prishtinë mban konferencë për media. (Pallati i Drejtësisë, objekti A, ora 11:30)

- Grupi Parlmentar i Lëvizjes Vetëvendosje! mban konferencë për media. (Holli i Kuvendit. ora 14:00)

- Fondacioni Lumbardhi hap ekspozitën " Çka nëse historia do të na përkiste neve?" të kuruar nga Kumjana Novakova. (Shtëpia e Shani Efendiut në Prizren, ora 20:00)

- Dokufest dhe Lumbardhi organizojnë koncertin e Hercules & Love Affair. (Kino Bahçe!, ora 20:00)