14 Korrik 2020

Istogu shkon në balotazh

Prishtinë, 14 prill - Haki Rugova nga Lidhja Demokratike e Kosovës (LDK) dhe Shasivar Haxhiaj nga Partia Demokratike e Kosovës (PDK) do të garojnë në raundin e dytë të zgjedhjeve për kryetar të komunës së Istogut, sipas rezultateve përfundimtare të cilat janë publikuar nga Komisionin Qendror Zgjedhor.

Pas përpilimit të rezultateve të votave të rregullta dhe atyre me kusht, KQZ ka bërë të ditur të mërkurën në një konferencë për media se kandidati i LDK-së Haki Rugova ka fituar 7349 vota ose 49.34 për qind, Shasivar Haxhiaj nga PDK-ja ka 3249 vota ose 21.81 për qind.

Kandidati i AAK-së, Muhamet Shatri nga AAK-ja ka fituar 3207 vota ose 21.53 për qind, Rifat Osmanaj nga LDD-ja 585 vota ose 3.93 dhe kandidati Ismet Mulaj nga AKR-ja ka 506 vota ose 3.40 për qind.

Koordinatori i Qendrës së Numërimit dhe Rezultateve, Burim Ahmetaj, prezantoi rezultatin përfundimtar, sipas të cilit i treti është Muhamet Shatri i AAK-së, me 21.53 %, Rifat Osmanaj i LDD-së me 3.93 % dhe i fundit Ismet Mulaj, me 3.40%. Dalja në zgjedhje ka qenë 38.17% e 39 mijë e 307 votuesve me të drejtë vote. Ahmetaj tha se nuk ka pasur parregullsi gjatë procesit të numërimit të votave me kusht.

“Kemi siguruar në Qendrën e Numërimit dhe Rezultateve, transparencë të plotë, kështu që vëzhguesit kanë qenë në gjendje të ndjekin do votë se në llogari të kujt është. Me shkrim nuk kemi pasur asnjë vërejtje dhe asnjë koment nga ana e vëzhguesve”, tha Ahmetaj.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 14 Korrik 2020 - Vazhdimi i seancës plenare të Kuvendit në të cilën raporton Kryeministri lidhur me menaxhimin e pandemisë COVID-19. (Salla e Kuvendit, ora 10:00)

- Ministria e Infrastrukturës mban konferencë për media, në të cilën do të prezantohet raporti "Dekada e sigurisë 2010-2019" si dhe do të bëhet edhe prezantimi i përgatitur nga Policia e Kosovës, të ashtuquajtur:" Gjendja e sigurisë në trafikun rrugor". (Ndërtesa e Ministrisë sē Infrastrukturës, ora 10:00)

- Fondi për të Drejtën Humanitare Kosovë organizon konferencën online me temën “Sfidat në procedimin e krimeve të luftës në Kosovë-cila është rrugëdalja?” (zoom.us/j/93560389814, ora 10:30)

- Mbahet mbledhja e Qeverisë së Kosovës. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 11:00)

 - Mbahet dëgjimi publik për përgatitjen e buxhetit për vitin 2021 dhe kornizës afatmesme 2021-2023 me grupin e Grave-Buxhetimi gjinor dhe të gjithë OJQ-të (Salla e mbledhjeve të Kuvendit Komunal të Rahovecit, ora 15:00)

- Në prani të Ambasadorit Gjerman, Christian Heldt dhe drejtori të GIZ, David Oberhuber do të nënshkruhet një partneritet publik-privat midis GIZ dhe Kolegjit Heimerer me qëllimi zbatimin e masave të menaxhimit të higjienës sipas hulumtimit më të fundit të Covid-19 që do të rrisë në mënyrë të konsiderueshme sigurinë e pacientëve dhe stafit në spitalet publike në Kosovë dhe do të parandalojë përhapjen e koronavirusit brenda këtyre institucioneve. (Tek Kolegji Heimerer, ora 15:00)

- Mbahet dëgjimi publik me Biznese të komunës së Rahovecit. (Salla e mbledhjeve të Kuvendit Komunal të Rahovecit, ora 16:00)

-  Demokraci për Zhvillim organizon  sallonin e radhës me temën “Ndikimi i pandemisë në punësimin e grave”. (Përmes platformës Google Meet, ora 17:00)

-  Ambasada e Francës permes rrjeteve sociale kremton Festën kombëtare franceze. (https://www.facebook.com/FranceauKosovo/,  ora 18:00)