20 Shtator 2020

Haki Rugova kandidat i LDK për kryetar të komunës së Istogut

Prishtinë, 5 mars - Lidhja Demokratike e Kosovës (LDK) tashmë ka zgjedhur kandidatin qe do të garojë në këto zgjedhje për kryetar të Komunës së Istogut. Ky është Haki Rugova, i cili edhe më herët ka ushtruar detyra me rëndësi komunale.

Këtë e konfirmoi edhe nënkryetari i LDK së, Lutfi Haziri, i cili tha se LDK ja është në përgatitje e sipër për zgjedhjet në Istog.

"Haki Rugova ka qenë zëvendëskryetar i komunës, kryeshef ekzekutiv në atë komunë, zëvendëskryetar i degës së LDK së, është njeriu më i afërt dhe më kompetent si pjesë e këtyre zhvillimeve dhe besoj se është emri konsensual, i cili do të jetë trashëgimtar i postit të kryetarit të komunës", ka thënë Haziri. Zgjedhjet e parakohshme për kryetar të komunës së Istogut mbahen më 11 prill.

Kalendari

Ngjarjet e datës 20 Shtator 2020

- Forumi Ballkanik në emër të Platformës së Shoqërisë Civile për Demokraci dhe të Drejtat e Njeriut mban konferencë për shtyp në të cilën publikon raportin hulumtues, që është një vështrim mbi progresin e bërë nga 6 vendet e Ballkanit Perëndimor drejt zbatimit të zotimeve të tyre që nga Samiti i Ballkanit Perëndimor në Londër (2018) dhe Poznań (2019), të zhvilluara në kuadër të Procesit të Berlinit të nisur në vitin 2014. (Zyret e Forumit Ballkanik Rr. Tirana, C4/2 LAM B-N2 11-1, banesat e bardha të Prime Group, afër Euro Printy, ora 13:00)
 
- Lëvizja Vetëvendosje mban konferencë për media. (Zyret e LV-së në Arbëri, ora 14:00)