10 Gusht 2020

E derguara e Sekretarit te Përgjithshme te OKB-se për Rini i bashkëngjitet eventit në Kosovë "75 for 75"

Prishtinë, 15 korrik - Për nder të përvjetorit të 75-të, Organizata e Kombeve të Bashkuara prej janarit të këtij viti ka punuar me partnerët për të iniciuar dialogje brenda dhe jashtë kufijve, sektorëve dhe gjeneratave.

Nëpëmjet këtyre aktiviteteve, të rinjtë dhe të rejat po fuqizohen të mendojnë dhe veprojnë globalisht. Kjo mund të ndodhë vetëm atëherë kur dëgjohen ëndërrat, frikat, eksperiencat dhe opinionet e tyre.

Organizata YMCA në bashkëpunim me United Nations Kosovo Team, organizojnë panelin e diskutimit "75 for 75" që nënkupton 75 minuta për 75 vite.

Ky webinar do të shfaqet premierë në rrjete sociale sot në ora 13:00. Ky aktivitet ka për qëllim festimin e themelimit të Kombeve të Bashkuara.

E veqanta e këtij organizimi janë të ftuarit tanë. Duke filluar me Znj. Jayathma Wickramanayake, E dërguara e Sekretarit të Përgjitshëm të OKB-së për Rini; Engelbert Zefaj, Zëvendësministër i Kulturës, Rinisë dhe Sportit; Znj. Ulrika Richardson, Koordinatore e Zhvillimit në UNKT, Znj. Dorina Lluka Davies, Sekretarja Gjenerale e YMCA-së; dhe Znj. Marigona Shabiu, Drejtoreshë Ekzekutive e OJQ YIHR-së.

Ky diskutim do të ofrojë diversitet mendimesh dhe faktesh të rëndësishme për rininë në gjithë botën. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 9 Gusht 2020

- Qendra në Shtetet e Bashkuara të Amerikës organizon Tubimin e parë interaktiv virtual me Kryeministrin e katërt të Republikës së Kosovës, Albin Kurti, për të diskutuar situatën aktuale politike në Republikën e Kosovës dhe rolin që mund të luajnë shqiptaro-amerikanët dhe shqiptaro-kanadezët në zgjedhjet e ardhshme. (Virtualisht në Zoom:  https://bit.ly/LVVShBAAug9, 13:00)