10 Korrik 2020

Çohu publikon raportin 'Qasja në Drejtësi'

Prishtinë, 18 nëntor - Organizata për Demokraci, Anti-korrupsion dhe Dinjitet, Çohu! me përkrahjen e Ambasadës së Mbretërisë së Holandës përmes Programit Matra organizon tryezë në të cilën do të publikohet raporti me titull Qasja në Drejtësi.

Tryeza do të shërbejë për të diskutuar për gjetjet e monitorimit njëvjeçar të gjykatave themelore në Prishtinë, Mitrovicë, Ferizaj, Pejë, Prizren, Gjakovë dhe Gjilan.

Duke u bazuar në Marrëveshjen për Bashkëpunim të lidhur ndërmjet Këshillit Gjyqësor të Kosovës dhe Organizatës Çohu!, monitorimi ka identifikuar probleme të ndryshme – vonesa të fillimit dhe shtyrje të proceseve gjyqësore, shkelje të afateve ligjore dhe procedurale dhe të tjera.

Në raport pasqyron krahasimin dhe analizën e procedimit të rasteve në prokurori dhe gjykata për periudhën 2015 dhe 2018 për rastet penale nga kapitujt e veprave penale kundër korrupsionit zyrtar dhe detyrës zyrtare dhe krimit të organizuar. 

Trajtim të veçantë në publikimin që do të diskutohet në tryezë zë mungesa e qasjes në drejtësi, shkelja e të drejtave të njeriut dhe shkelja e parimit të së drejtës për gjykim të drejtë dhe brenda kohës së arsyeshme.

Kalendari

Ngjarjet e datës 10 Korrik 2020

- Shoqata e Radio Taxive “Pasagjeri” organizon protestë për shkak të mosplotësimit të kërkesave nga Komuna e Prishtinës. (Nisj nga rrethrrotullimi “Te Fontana” në Ulpianë, ora 10:00)

- Drejtoria e Turizmit dhe Zhvillimit Ekonomik do të bëjë hapjen e Qendrës Artizanale në Prizren, ku do të mbahen pesë kurse të ndryshme si: Djegie ne Dru, Reliev në letër, Rrobaqepje, Punim të Shajakut si dhe Dizajnimi i Veshjeve Moderne. (ish objektin e Megasportit në qendër të Prizrenit, ora 11:00)

- Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi do të vizitojë Komunën e Gjakovës ku do të takohet me Kryetarin e Komunës së Gjakovës Ardian Gjini. (Komuna e Gjakovës, ora 11:00)

- Vazhdimi i seancës plenare të Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Salla e Kuvendit, ora 11:00)

- Banorët e lagjes “Qendra” protestojnë, të pakënaqur me parkingjet dhe shërbimet komunale. (Rr.“Rexhep Luci”, ora 11:00)

- Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi dhe Kryetari i Komunës së Gjakovës Ardian Gjini vizitojnë Ndërmarrjen publike ‘’KRU Gjakova’’. (Gjakovë, ora 11:30)

- Komitetit Emergjent të Gjilanit mban konferencë për media pas 27 rasteve të reja pozitive me COVID-19. (Qendra Operative Emergjente, Qendra e Studentëve, ora 11:30)

- Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi dhe Kryetari i Komunës së Gjakovës Ardian Gjini vizitojnë Impiantin e Trajtimit të Ujërave të Ndotura projekt që është duke u realizuar në Komunën e Gjakovës. (Gjakovë, ora 11:50)

- Ministri i Drejtësisë, Selim Selimi mban konferencë për media. (Ministria Drejtësisë, salla 914, ora 12:00)

- Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi dhe Kryetari i Komunës së Gjakovës Ardian Gjini vizitojnë ndërmarrjen publike Ngrohtorja e Qytetit – ndërtimi i Ngrohtores së re të qytetit Impianti I koogjenerimit me biomasë, projekt që është duke u realizuar në Komunën e Gjakovës. (Gjakovë, ora 12:20)

- Mbahet seanca plenare e Kuvendit të Republikës së Kosovës në të cilën raporton Kryeministri lidhur me menaxhimin e pandemisë COVID-19. (Salla e Kuvendit, ora 16:00)