07 Korrik 2020

Bëhët gati deklarata lidhur me kodin e sjelljes në zgjedhje

Prishtinë, 12 nëntor - Ushtruesi i Detyrës së Presidentit të Republikës së Kosovës, Dr. Jakup Krasniqi pati sot një takim me përfaqësuesit e subjekteve politike, të cilat do të marrin pjesë në zgjedhjet e përgjithshme të 12 dhjetorit.

Në këtë takim u diskutua rreth tekstit të deklaratës së përbashkët të të gjitha partive politike të cilat garojnë në zgjedhjet e 12 dhjetorit 2010, deklaratë kjo e cila ka të bëjë me kodin e sjelljes në këto zgjedhje.

Pas, këtij takimi në një konferencë, Ushtruesi i Detyrës së Presidentit, dr. Jakup Krasniqi, tha se në takim me partitë politike që janë të regjistruara në Komisionin Qendror Zgjedhor kane ofruar një tekst të një deklarate, që ka të bëjë me një kod të mirësjelljes në zgjedhjet e 12 dhjetorit 2010”.

“Ne biseduam rreth kësaj. Ishin disa vërejtje. Vërejtjet që u dhanë sot do t’i ndryshojmë në tekstin e ri dhe të hënën në mënyrë ceremoniale partitë politike që garojnë në zgjedhjet e 12 dhjetorit 2010, do të nënshkruajnë këtë deklaratë të mirësjelljes për zgjedhjet e jashtëzakonshme ose të parakohshme të këtij viti”, shtoi Krasniqi.

Pika dy, fjalia e fundit thotë se partitë, anëtarët dhe kandidatët e tyre zotohen se do të mbështesin konceptin universal një person një votë dhe do të diskurajojnë votimin në emër të dikujt tjetër. Kjo pjesa e fundit u tha që jo diskurajojnë po pengojnë votimin në emër të dikujt tjetër.

Pika katër thotë se partitë dhe anëtarët dhe kandidatët e tyre do të dënojnë publikisht dhe në mënyrë të përsëritur çdo dhunë ose kërcënim të cilitdo shtab, këtu u tha edhe në vendvotim. Çdo gjuhë apo veprim që mund të shkaktojë frikësim ose të nxit dhunë.

"Pra janë kryesisht vërejtje gjuhësore  dhe ne u dakorduam që t’i bëjmë këto ndryshime dhe në ditën e hënë në ora 11:00, në mënyrë ceremoniale, do të nënshkruhet kjo deklaratë e kodit të mirësjelljes për zgjedhjet e 12 dhjetorit 2010”, tha Jakup Krasniqi.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 7 Korrik 2020

- Dr. Basri Sejdiu do të mbajë konferencë për media lidhur me vendimin e Bordit Drejtues për shkarkimin nga detyra e drejtorit të përgjithshëm të SHSKUK. (QKUK, ora 11:00)

- Ministri i Drejtësisë Selim Selimi do të vizitoje Komunën e Prishtinës. (Ndërtesa e Komunës së Prishtinës, ora 11:00)

- Kryetari i Sindikatës së Pavarur të Sektorit Privat të Kosovës, Jusuf Azemi do të mbaj takim me Ministren e financave, znj. Hikmete Bajrami me të cilën do të bisedoj lidhur me pagesën e pagave të  punëtorëve nga pakoja emergjente, tërheqjen e mjeteve për punëtorë nga fondi i kursimeve si dhe eliminimin e gabimeve teknikeve gjatë  aplikimit për pakon fiskale emergjente. (Kabineti i ministres Bajrami, ora 11:00)

- Kryetari i Sindikatës së Pavarur të Sektorit Privat të Kosovës, Jusuf Azemi pas takimit me Ministren e financave, znj. Hikmete Bajrami do të mbaj konferencë për shtyp, ku do të ju njoftojë lidhur me këtë takim. (Zyret e Sindikatës në objektin e ish Gërmisë, ora 11:45)

- Lëvizja Vetëvendosje! mban konferencë për media në të cilën flet nënkryetari Besnik Bislimi. (Zyret e LV-së në Arbëri, ora 12:00)

- Me hapjen e ekspozitës multimediale në hapësirat e SENSE Qendrës në Pulë, Qendra për Drejtësi Tranzicionale në bashkëpunim me Fondin për të Drejtën Humanitare Kosovë nisin kampanjën me titull: Srebrenica 25: Së bashku kundër virusit të mohimit në ditën kur në vitin 1995 ka rënë Srebrenica. (Transmetim direkt livestream http://srebrenica.sensecentar.org, ora 17:00)

- Komuna e Rahovecit mban dëgjim publik me banorët të fshatrave Malësi e Vogël dhe Gexhë. (Objekti i Shkollës Fillore të Mesme të Ulët “Skender Kastrati” në fshatin Malësi e Vogël, ora 19:00)

- Komuna e Rahovecit mban dëgjim publik me banorët të fshatrave Ratkoc, Dejnë, Vrajak dhe Bratotin. (Objekti i Shkollës  Fillore të Mesme të Ulët “4 Dëshmorët” në fshatin Ratkoc, ora 20:00)