22 Shtator 2019

Ambasada Britanike lanson projektin për fuqizimin e Sistemit Prokurorial të Kosovës

Prishtinë, 5 shtator - Ambasada Britanike, përmes partnerit implementues - Axiom International and Agencia - do të lansojë sot projektin ‘Fuqizimi i Sistemit Prokurorial të Kosovës’.

Ky projekt ka për qëllim rritjen e llogaridhënies, transparencës dhe integritetit, duke zhvilluar sisteme lokale dhe të qëndrueshme, duke u fokusuar posaçërisht në rekrutimin, ngritjet në pozitë dhe transferimin e prokurorëve shtetëror.

Ky projekt do të integrojë një kornizë ndërkombëtarisht të akredituar lidhur me performancën e institucioneve e cila do të fuqizojë aftësitë strategjike të këshillit të drejtojë punën e prokurorisë dhe do të mundësojë përmirësime të vazhdueshme dhe të qëndrueshme institucionale.

Në ngjarje do të marrë pjesë Ambasadori i ri i Mbretërisë së Bashkuar në Kosovë, Ekselenca e Tij Nicholas Abbott.

Mediat ftohen të marrin pjesë gjatë pjesës së fjalimeve nga Ambasadori, kryesuesi i KPK-së dhe të Kryeprokurorit të Shtetit, dhe gjatë prezentimit të projektit. 

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 22 shtator 2019

- Federata e pingpongut të Kosovës zhvillon garat ekipore në Superligën e Meshkujve. (Pallati i Sporteve në Prishtinë, ora 10:00)

- Instituti i Kosovës për Drejtësi me përkrahje të Departamentit të Shtetit Amerikan - Byrosë së Narkotikëve Ndërkombëtar dhe Çështjeve të Zbatimit të Ligjit dhe NED-it, , do të mbajë konferencë për media, në të cilën do publikohet raporti: “Drejtësia administrative në Kosovë, ligji VS praktika”. (Hotel Sirius, ora 10:30)

- Përmbylljes Java e Kosovës për Zhvillim të Qendrueshëm dhe Java Europiane e Mobilitetit. (Tek monumenti Newborn, ora 12:30)

- Partia e Drejtësisë do të shënojë njëzet vjetorin e themelimit të Partisë. (Salla e Kuqe të Pallatit të Rinisë e Sporteve, ora 14:00)