26 Maj 2020

Pse nuk jeni njëjtë dhe çka ndryshoni ju ish qeveritë 20 vjeçare me Vetëvendosjen

Shkruar nga Luan Asllan Dibrani

Dua  ta epi një kronologji lidhur me ecurinë  ,politike në Kosove gjate periudhës se pas luftës deri me tash  e pikërisht ne kohën aktuale pas një mori fërkimesh, përplasjesh  në mes partive politike, e posaçërisht  zërat e fundit qe u ngritën me ndarjen  e Kosovës me te nuhaturit qe do të formohet qeveria  e re nga LDK-AKR dhe Nisma me pakica.

Aq sa kam mundur ti analizoj dhe ti ndaj këto fenomene  kam ardhë  në përfundim  ta shtroj pyetjen, “Pse nuk jeni njëjtë dhe ndryshoni ju qeveritë 20 vjeçare me Vetëvendosjen? Ja arsyet si me poshtë:

-Sepse PDK, LDK,AKR dhe Nisma i falët tokë Maqedonisë e Malit të Zi!

-Sepse PDK, LDK,AKR dhe Nisma e ndatë Mitrovicën në dysh në Veri e Jug!

-Sepse PDK, LDK,AKR dhe Nisma e vratë Astritin në burg!

-Sepse PDK, LDK,AKR dhe Nisma që dhomat e dëshmive i vjedhët!

-Sepse PDK, LDK,AKR dhe Nisma pranuat 10 vende të rezervuara për Listën Serbe!

-Sepse PDK, LDK,AKR dhe Nisma pranuat Decentralizimin!

-Sepse PDK, LDK,AKR dhe Nisma qe  20 vite i dëbuat të rinjtë nga vendi

për në shtetet Perëndimorë!

-Sepse PDK, LDK,AKR dhe Nisma shkatërruat Arsimin,Shëndetin,Ekonominë dhe Kuturen shqiptare!?..

-Sepse PDK, LDK,AKR dhe Nisma lejoj qe Kosova te shndërrohet ne një vend  të çerdhes se ekstremizmit islamik te  Isisit  dhe përgatitjen e  grupeve për terrorizëm!?...

-Sepse PDK, LDK,AKR dhe Nisma harxhuat rezervat Shtetërore (në zero)!

-Sepse PDK, LDK,AKR dhe Nisma familjarizuat postet shtetërore!

-Sepse PDK, LDK,AKR dhe Nisma,ju edhe pas 20 viteve nuk bëtë asgjë për personat

e pagjetur dhe masakrave gjatë luftës  se gjenocidit qe ushtroj Serbia ndaj nesh!

-Sepse PDK, LDK,AKR dhe Nisma frytë listat e veteranëve të luftës me

veteran të rrejshëm!!!

-Sepse PDK, LDK,AKR dhe Nisma votuat Gjykatën Speciale

-Sepse PDK, LDK,AKR dhe Nisma e shkatërruar ,moralin ,identitetin dhe etiken njerëzore!

-Sepse PDK, LDK,AKR dhe Nisma Shkelet Gjakun e Dëshmove dhe
UÇK-së i dhatë emër të keq!

-Sepse PDK, LDK,AKR dhe Nisma, Ju jeni e zeza e këtij vendi,madje ne fund edhe  copëtimin e vendit!

-Sepse PDK, LDK,AKR dhe Nisma i late pa punuar tokat e bukës ,i mbyllet fabrikat,i shit njeri tjetrit për një copë bukë, vetëm e vetëm me ia heq nga dora populli!

-Sepse PDK, LDK,AKR dhe Nisma ,ju cenuat  vlerat e veteraneve  dhe Ushtrisë e policisë karshi bandave  kriminale!

-Sepse PDK, LDK,AKR dhe Nisma ju e shndërruar gjykatën  ne mjerim  ,frike e dhunë duke i lejuar bandat ta krijojnë ligjin e jo drejtësia, e shumë e shumë tjera!

Ndërsa Vetëvendosja  ndallon edhe në vepër dhe praktike  si me poshtë ne krahasim me rivalin e vet PDK, LDK,AKR dhe Nisma si më poshtë :

-Sepse Vetëvendosja nuk është ndërmarrje kriminale LVV dhe kreu i saj nuk është vrasëse.

-Sepse Vetëvendosja as Albin Kurti dhe LVV nuk ka dhëne urdhra për vrasje shqiptaresh, rivalesh politik as rivalesh ushtarak.

-Sepse Vetëvendosja nuk e ka vra Behadin Allaqin.

-Sepse Vetëvendosja nuk e ka vra Ismail Berbatovcin.

-Sepse Vetëvendosja nuk e ka vra Enver Malokun .

-Sepse Vetëvendosja nuk e ka hartuar komunikatën 59.

-Sepse Vetëvendosja nuk e ka vra gazetarin Ali Uka ne banesën e Hashim Thaiçt në Tirane.

-Sepse Vetëvendosja nuk e ka vra Ministrin e Mbrojtjes Ahmet Krasniqin në Tirane .

-Sepse Vetëvendosja nuk e ka vra Ilir Konushevcin dhe Hazir Malen ne pusi në  Shqipëri.

-Sepse Vetëvendosja nuk e ka vra Haki Imerin , kujdestarin e Klasës se Hashim Thaçit .

-Sepse Vetëvendosja nuk e ka vra Smajl Hajdarajn deputetin e Kuvendit te Kosovës.

-Sepse Vetëvendosja nuk e ka vra arkitektin e Prishtinës Rexhep Lucin.

-Sepse Vetëvendosja nuk e ka vra , gazetarin Shefki Popova.

-Sepse Vetëvendosja nuk e ka vra , Xhemajl Mustafen , njeriun intelektualin dhe pjesëmarrësin e Arkitekturës se Pavarësisë se Kosovës me DR Ibrahim Rugovën.

-Sepse Vetëvendosja nuk e ka vra Shaban Manaj.

-Sepse Vetëvendosja nuk e ka vra; Halil Dreshaj

-Sepse Vetëvendosja nuk e ka vra; Ekrem Rexhen.

-Sepse Vetëvendosja nuk e ka vra; Ismet Rrahmanin.

-Sepse Vetëvendosja nuk e ka vra; Ismet Racin.

-Sepse Vetëvendosja nuk e ka vra: Besim Dajakun.

-Sepse Vetëvendosja nuk e ka vra: Bekim Kastratin.


-Sepse Vetëvendosja nuk e ka vra: Uke Bytyqin.

-Sepse Vetëvendosja nuk e ka vra: Ramiz Hoxhen dhe Binishin.

-Sepse Vetëvendosja nuk e ka vra: Tahir Zemajn.

- Sepse Vetëvendosja nuk e ka vra: Hasan Zemajn.

- Sepse Vetëvendosja nuk e ka vra: Enis Zemajn.

- Sepse Vetëvendosja nuk e ka vra: Sadik Musajn.

- Sepse Vetëvendosja nuk e ka vra:Xhafer Behramin me djale e nip.

- Sepse Vetëvendosja nuk ka dhënë urdhër për vrasjen e Fetah Rudit i cili i shpëtoi me te keqes.
- Sepse Vetëvendosja nuk e ka dhënë urdhër për vrasjen : Ejup Visokes por i shpëtoi më të keqes.

- Sepse Vetëvendosja nuk e ka dhënë urdhër për vrasjen : Sabri Hamitit, por i shpëtoi me të keqes

- Sepse Vetëvendosja nuk e ka dhen urdhër për ta vrasjen:Ali Sadriun, por i shpëtoi më të keqes.

-nuk ka dhene urdher per te vrasjen: Adem Salihun por i shpetoi me te keqes

- Sepse Vetëvendosja nuk ka dhënë urdhër për vrasjen e: Gani Gecit, por i shpëtoi më të keqës

- Sepse Vetëvendosja nuk ka dhënë urdhër për vrasjen e: Agim Veliut , por i shpëtoi më të keqes.

- Sepse Vetëvendosja nuk ka dhënë urdhër qe te arrestohen grup politikanesh , gazetaresh ne Qirez ne vitin 1998.

- Sepse Vetëvendosja nuk ka dhënë urdhër të arrestohen, keqtrajtohen Cen Desku , Jakup Kastrati sepse ata kishin bindje tjera politike nga Thaçi , thjesht pse i takonin LDK-se...

- Sepse Vetëvendosja  as Albin Kurti , nuk e ka themeluar një organizatë kriminale të quajtur Shik, e formuar me urdhër dhe kompetence te Hashim Thaçit si kryeministër i QPK-se.

Organizate kjo, e vlerësuar dhe kualifikuar nga Euleksi (sektori amerikan ) si organizate kriminale pas se cilës qëndrojnë figura te rëndësishme të PDK-se.

Sepse Vetëvendosja  as Albin Kurti , nuk ka dhënë urdhër qe te arrestohen agjente gjerman te sigurisë dhe te trajtohen ne mënyre kriminale..

- Sepse Vetëvendosja  as Albin Kurti , nuk është dëgjuar ti ofendoje miqtë tanë amerikan ashtu siç beri Hashim Thaçi , dëgjuar ne përgjimet Pronto .

- Sepse Vetëvendosja  as Albin Kurti , nuk e mbështeti shfuqizimin e Gjykatës Speciale qe e organizoj Thaçi dhe liderët e Panit këtë akt anti-shtetëror dhe anti amerikan. Akt qyqar qe dështoj te realizohet. Sulm direkt mbi drejtësinë.

- Sepse Vetëvendosja  as Albin Kurti nuk i thane amerikanet , britaniket , gjermanet etj me këtë nismë për shfuqizimin e Gjykatës Speciale, po ua ngulni partnerëve perëndimor Thikën pas shpine .

- Sepse Vetëvendosja  as Albin Kurti nuk e ka zhvate Kosovën siç bënë “komandantët e luftës te shndërruar ne politikaj banditë me diplomat, qe i ndjekin prokuroret pse ata hetojnë veterane te rreme... qe zhvatin shtetin e varfër të Kosovës ne mënyrë të organizuar etj ...

Kjo si përfundim  rezultojë se koha nxori ne shesh  dy rivalet politike në Kosovë PDK, LDK,AKR dhe Nisma në një anë dhe Lëvizja e Vetëvendosjes ne anën tjetër.

 Prandaj e gjithe bota po e sheh se vetëvendosja me programin e vet dhe me hapat politik qe është duke  i praktikua, është dyfishuar ,por edhe ka përkrahje ndërkombëtare shumë me shumë se rivali tjetër politik PDK, LDK,AKR dhe Nisma!?...
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 25 Maj 2020

- Presidenti i vendit, Hashim Thaçi, në shenjë nderimi për të burgosurit shqiptarë të vrarë para 21 vjetësh viziton Burgun e Dubravës në Komunën e Istogut. (Burgu i Dubravës ora 10:30)