20 Shtator 2020

Fundi i kontrabandistëve

Shkruar nga Petrit Grezda
 
Thuhet nga fjala e popullit se shtëpia ndërtohet nga temeli i fortë,e nga kjo që po ndodhë kohë të fundit me Serbët e përgdhelur nga komuniteti Ndërkombetarë si dhe ndihmesa nga grupet Kosovare të vendosura ma mirë të themi të caktuara si miq te dëshmuar te Serbisë siq i quante regjimi i Mollesheviqit \"Poshteni Shiptari\" me kontraband te llojllojshme po tregonë se nuk e kam vetëm për qëllim dëmtimin e buxhetit e Kosovës por edhe pengimin e shtetit ligjore e demokratik Kosovare dhe se qellimin i tyre mei rrezikshem është edhe forcimi e i te ushqyerit e strukturave paralele kriminale Nacionaliste e Shoveniste të Serbëve në Veri te Serbisë te cilat ne menyren ma brutale edhe sote po exponohen edhe pse BE ka bër liberalizimin e vizave si shtet i cili ka permbush disa nga Standardet për këtë liberalizim dhe po gjendet në prag te fitimit te statusit e anëtarit te BE-së.

Me kete qe po ndodhe diteve te fundit Serbet po i tregojin Qeveris Kosovare dhe Komunitetit Nderkombetare se gjuha me te cilen mund te behet diallog per fate te keq eshte ende gjuha e forces e se gjenetikishte s\'kan pesuar as nji ndryshim qe nga koha e zbritjes se tyre nga Karpatet.

Mendoi se pergjegjsin mbi gabimet e bera dhe tolerancen qe u be nga Komuniteti Nderkombetare(ne kete se fus fare Qeverin Kosovare se nuk i ka pyt asnjher askushe) i cili nuk u tregua pozitiv e bujare.Gradualishte me plote te drejt prap per fate te Kosovese po miren dy Qendrat me te fuqishme vendimmarse Botrore ajo e NATO-se si dhe BE-se te cilat prap per fate te madhe gjenden ne Bruxell me ndikim nga Miku i yne ma i madh SHBA-te.

Me plote te drejt populli i Kosoves per her te dyt po mbeshtet fuqimishte tek krihet e fuqishme e NATO-se (KFOR-it)se Kosova do mar rugen e vet kah organizatat Euro-Alantike aty edhe ku i takon fizikisht e Shpirterishte.

Kalendari

Ngjarjet e datës 20 Shtator 2020

- Forumi Ballkanik në emër të Platformës së Shoqërisë Civile për Demokraci dhe të Drejtat e Njeriut mban konferencë për shtyp në të cilën publikon raportin hulumtues, që është një vështrim mbi progresin e bërë nga 6 vendet e Ballkanit Perëndimor drejt zbatimit të zotimeve të tyre që nga Samiti i Ballkanit Perëndimor në Londër (2018) dhe Poznań (2019), të zhvilluara në kuadër të Procesit të Berlinit të nisur në vitin 2014. (Zyret e Forumit Ballkanik Rr. Tirana, C4/2 LAM B-N2 11-1, banesat e bardha të Prime Group, afër Euro Printy, ora 13:00)
 
- Lëvizja Vetëvendosje mban konferencë për media. (Zyret e LV-së në Arbëri, ora 14:00)