24 Shtator 2018

Decentralizimi më i kujdesshëm për sistemin parlamentar

Shkruar nga Ali Hertica

 Zhvillime të ndryshme kanë çuar në humbje të konsiderueshme të kuptimit në tremujorin e fundit të një shekulli për qeverinë dhe parlamentin.

Më parë ky seksion adresoi zgjerimin e fuqisë së Bashkimit Evropian në kurriz të lirisë së veprimit në Shtetet Anëtare, por edhe të operacioneve të mëdha të decentralizimit.

Përveç kësaj, ka pasur formimin e organeve të pavarura administrative dhe autoriteteve të pavarura mbikëqyrëse, përveç privatizimit të shumë shërbimeve publike.

Të gjitha këto zgjasin në kurriz të kontrollit të drejtpërdrejtë të qeverisë dhe parlamentit. Kjo nuk do të thotë gjithmonë një humbje demokratike ose një dobësim të sundimit të ligjit, por në shumë raste kjo ndodh falë një përgjegjësie të kontrolluar plotësisht për qytetarin 1) .

Më shumë se gjysmën e një viti më parë, unë nuk ngurrova ta quaja atë problemin tonë më të madh demokratik.

Qytetarët thjeshtë e kanë humbur kontrollin e tyre në çështjet e rëndësishme të jetës. Më së shumti ata mund të - jo gjithmonë! - ende apelojnë në gjykata, por zakonisht është një rrugë e komplikuar dhe në çdo rast një kusht.

Kuvendi i përhershëm për Sistemin Parlamentar është i vetëdijshëm për këtë çështje. Në 'politik ' ajo tregon se edhe më shumë dhe në një front më të gjerë sesa në 'Fillimin e hulumtimit' të saj fillestar.

Në 'politik', historia është ende pak prapa dhe ende jo shumë e profilizuar ashpër. Më së shumti vëmendje i kushtohet operacioneve kryesore të decentralizimit të tremujorit të fundit të një shekulli (në fushën sociale dhe në politikën mjedisore) dhe Komiteti Shtetëror po bëhet gjithashtu më konkret.

Ajo me të drejtë beson se decentralizimi duhet të bëhet në një standard shumë më të fortë: me një sy për atë që ju mund të kërkoni nga komunat, me një rimbursim real të kostove dhe me hapësirë të mjaftueshme për veprim të pavarur lokal, nën kontrollin e trupit të tyre përfaqësues.

Ai siguron kriteret për një 'ligj të decentralizimit', për të cilin shpreson të japë një kryq në raportin përfundimtar.

Në këtë mënyrë, ai gjithashtu synon të formësojë qartë atë që, pas Këshillit të Shtetit, e quan "përgjegjësinë e sistemit" të shtetit kombëtar 2) .

Tani termi "përgjegjësi e sistemit", i cili është i rrënjosur në administratën publike, është një koncept që, përmes paqartësisë së tij, ngjall keqkuptimet

Shtetit është përpjekur ta formulojë atë në mënyrë të tillë që të bëhet e qartë se shteti dhe, rrjedhimisht, ligjvënësi kombëtar, janë përgjegjës për formën që decentralizimi merr për peshën e rregullt midis pushtetit të shtetit dhe asaj të komunës , por gjithashtu për qëndrueshmërinë me të cilën ndahen detyrat ndërmjet autoriteteve.

Përgjegjësia e sistemit prandaj presupozon sigurimin e lirisë së veprimit dhe disponueshmërinë e instrumenteve të nevojshme dhe (burimeve) të parave, por edhe kohën për të formuar atë.

Kjo është shumë ndryshe nga ajo që "përgjegjësinë e sistemit" zakonisht do të thotë: se mund të ndërhyjë në çdo kohë dhe kudo sa më shpejt që i përshtatet dhe se ministrat mund të mbahen përgjegjës për çdo sjellje të pahijshme.

Kështu që pak ose asgjë nuk mund të vijë nga decentralizimi i rregullt. Megjithatë, ka tri arsye për njëfarë mëshire me marrëdhëniet midis qeverive kanë një dinamikë natyrore 3) , e cila periodikisht çon në tensione politike dhe për këtë arsye mund të çojë gjithashtu në marrëdhënie të reja sa më shpejt që të jetë e nevojshme. Kjo është ajo që shteti unitar qëndron në formën parlamentare  të qeverisjes.

Një arsye tjetër qëndron në Kushtetutën tonë, e cila përmban një kapitull krejtësisht të pakuptimtë mbi decentralizimin që nuk mund të lidhet me: ku komunat janë të prishur së bashku; konceptet qendrore siç janë autonomia dhe bashkë-qeverisja mbeten të paqarta; zyra të ndryshme janë hedhur në një grumbull.

Komisioni shtetëror do t'i siguronte atdheut një shërbim nëse do të formulonte një kapitull të ri ose do ta nxiste me forcë që ta riformulonte atë, gjithashtu t'i jepte parlamentit një njohuri të hershme për rolin e komunave dhe dhe asociacioneve.

Arsyeja e tretë është se shumica e decentralizimit të qeverisë janë kryesisht operacione shtrënguese dhe nuk janë fryt i respektit për demokracinë komunale.

Si rezultat, standardet e veprimit përcaktohen në detaje, por rreziqet dhe zbatimi kompleks në komuna hedhen mbi gardhin.

Ministria e pushtetit lokal eshte  përgjegjëse për sistemin e decentralizimit. Nuk e di nëse një ligj i veçantë për decentralizim është i nevojshëm për të luftuar gjithë këtë.

Një udhëzues i zhytur në mendime dhe i njohur tashmë do të ishte me vlerë shumë,për qytatarin e republikës së Kosovës.

Kalendari

Ngajrjet e datës 24 shtator 2018

- Mbahet mbledhja e Komisionit për Administratë Publike, Qeverisje Lokale dhe Media në të cilën do të behët shqyrtimi i Projektligjit për Transmetuesin Publik të Kosovës, shqyrtimi i Projektligjit për Pagat në Sektorin Publik, etj. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N204, ora 10:00)


- Misioni i OSBE-së do të publikojë dy raporte që kanë të bëjnë me legjislacionin dygjuhësh dhe respektimin e të drejtave gjuhësore në Policinë e Kosovës, në kuadër të aktiviteteve të shumta për shënimin e Ditës Evropiane të Gjuhëve. (Swiss Diamond Hotel, ora 10:30)

- Grupi për Studime Juridike dhe Politike organizon tryezën e Diskutimit me temë "Monitorimi i Planit Strategjik të KPK-së: Ku po qëndron sistemi prokurorial në luftën kundër korrupsionit dhe krimit ekonomik?". (Hotelin Swiss Diamond, ora 10:30)

- Në kuadër të Javës së Sportit Evripian Federate e çiklizimit te Kosovës organizon garën e hapur çiklistike për të gjitha kategoritë dhe grupmoshat nga 20 deri 100 km. (Gjilan, ora 11:00)

- Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Shyqiri Bytyqi do të shoqëroj Drejtoreshën e Korpusit të Paqës, Dr. Darlene Grant, gjatë vizitës ku ata do të përcjellin një Vullnetare të Korpusit të Paqës në punë në shkollën e saj në një fshat të Kosovës. (Shkolla fillore “Nëna Tereza”, fshati Vranidoll, ora 11:15)

- Organizata ETEA, në bashkëpunim me Komunën e Prishtinës, do ta organizojë “Ditën e Librit të Ndaluar” me temën “Librat digjen, (por) idetë jo”, si përgjigje ndaj cenzurës, me theks të veçantë te cenzurimi i librave. (Sheshi “Zahir Pajaziti”, ora 12:00)

- Mbahet mbledhja e Komisionit për Shëndetësi, Punë dhe Mirëqenie Sociale në të cilën do të behët shqyrtimi i Projektligjit për ratifikimin e Marrëveshjes për sigurime sociale ndërmjet Republikës së Kosovës dhe Konfederatës së Zvicrës, ndërmjet Republikës së Kosovës dhe Mbretërisë së Belgjikës. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N 302, ora 13:00)

- Ministri i Financave Bedri Hamza dhe drejtoresha për Eksport në UniCredit Bank Austria AG Sabina Eder do të nënshkruajnë marrëveshjen për kredi në vlerë prej 5.349 milionë euro për financimin e projektit të trajtimit të ujërave të zeza në Komunën e Podujevës. (Ndërtesa e  Qeverisë, kati 11, ora 15:00)

- Mbahet diskutim i hapur me shkrimtarin dhe publicistin Veton Surroi mbi temën “Librat digjen, (por) idetë jo” me moderim nga Liridona Sijarina. (Lapidariumi i Muzeut Kombëtar të Kosovës, ora 15:00)

- Anëtarët e Komisionit për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore, për Persona të Pagjetur dhe Peticione takohen me Robert Gajda, Komisioner për Mbrojtjen nga Diskriminimi në Republikën e Shqipërisë.  (Ndërtesa e Kuvendit, salla N 302, ora 15:00)

- Organizohet shfaqja e filmit “Fahrenheit 451” në bashkëpunim me “Film n’park”. (Parku i Qytetit të Prishtinës, ora 19:00)