04 Dhjetor 2022

A ikum Gjeneral

Poezi kushtuar heroit të kombit Luan Haradinaj nga autori Besim Xani i cili në luftë i ka humbur 5 anetarë të familjes nga fshati Polac i komunës se Skenderajt.

Shkruar nga Besim Xani

A ikum Gjeneral     
Shih si e bëjnë luftën në këmbë
A ikum Gjeneral nga ky vend,

Këtu edhe Sulltani e la kokën
Krismat e Luanit spo ndalen
Bjeshkët po ushtojnë
 
Kush janë këta
Bijte e Skenderbeut po u thonë.

Kjo tokë edhe eshtrat do të na i urren
A ikum Gjeneral

/Autori është Filozof dhe Sociolog/Kalendari

Ngjarjet e datës 4 dhjetor 2022

- Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, së bashku me Ministrin e Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati dhe Ministrin e Administrimit të Pushtetit Lokal, Elbert Krasniqi, prezantojnë buxhetin për vitin 2023 para qytetarëve të Komunës së Gjakovës. (Shkolla e Muzikës “Prenk Jakova”, Gjakovë, ora 15:00)