09 Gusht 2020

Tri projekte filmike nga Kosova mbështeten në Shqipëri dhe Maqedoni

Prishtinë, 19 dhjetor - Dy projektet filmike fituese të konkursit të sivjetshëm të QKK-së për film të gjatë artistic, “I love you more” me skenar dhe regji nga Erblin Nushi, dhe “Lëkura e krokodilit” me skenar dhe regji nga Ilirjan Himaj, janë mbështetur edhe nga Qendra Kinemtografike Kombëtare e Shqipërisë në kuadër të kategorisë së bashkëprodhimit minor.

Ndërsa projekti për filmin e gjatë artistik kosovar “Era” me skenar dhe regji nga Parta Kelmendi është mbështetur nga Agjensioni i Filmi i Maqedonisë Veriore poashtu në kuadër të kategorisë së bashkëprodhimit minor. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 9 Gusht 2020

- Qendra në Shtetet e Bashkuara të Amerikës organizon Tubimin e parë interaktiv virtual me Kryeministrin e katërt të Republikës së Kosovës, Albin Kurti, për të diskutuar situatën aktuale politike në Republikën e Kosovës dhe rolin që mund të luajnë shqiptaro-amerikanët dhe shqiptaro-kanadezët në zgjedhjet e ardhshme. (Virtualisht në Zoom:  https://bit.ly/LVVShBAAug9, 13:00)