05 Korrik 2020

Promovohet libri “Unë jam Anemone”

Gjakovë, 14 nëntor - Sot në shkollën e muzikës “Prenk Jakova” në Gjakovë, Medica Gjakova, me mbështetjen e Bashkëpunimit Gjerman për Zhvillim organizon promovimin e librit “Unë jam Anemone”, i pari i këtij lloji i shkruar në Kosovë i publikuar nga Medica Gjakova.

Libri përfshin rrëfimet e 24 grave dhe një burri të mbijetuar nga dhuna seksuale gjatë luftës në Kosovë.  Secili rrëfim që është bërë pjesë e këtij libri është i vërtetë dhe i veçantë.

Medica mondiale po shënon 20 vjetorin e angazhimit në Kosovë, së bashku me Medica Gjakova, QKRMT, Medica Kosova, RrGK si dhe organizata dhe aktivistë vendor e ndërkombëtar.

Medica mondiale ka mbështetur dhe zbatuar projekte të ndryshme me qëllim rehabilitimin, pranimin, riintegrimin dhe sigurimin e drejtësisë për të mbijetuarit e dhunës seksuale gjatë luftës në Kosovë.

Përmes promovimit të këtij libri do të kemi më shumë mundësi që t’i njohim të mbijetuarit e dhunës seksuale gjatë luftës, duke amplifikuar zërin e tyre - 20 viteve pas përfundimit të luftës në Kosovë. 

Ky event organizohet për nder të 20 vjetorit të bashkëpunimit dhe miqësisë në mes të Kosovës dhe Gjermanisë.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 5 Korrik 2020

- Ministrja e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Vlora Dumoshi Inspekton investimet në fushën e futbollit në fshatin Novosellë të Pejës. (Fshati Novosellë, ora 13:00)

- Kryeministri Avdullah Hoti pret në takim drejtuesit e institucioneve shëndetësore. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 13:00)

- Ministrja e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Vlora Dumoshi viziton shpellën “Bukuroshja e Fjetun”, promovim i turizmit kulturor. (Pejë, ora 13:30)

 - Ministrja e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Vlora Dumoshi viziton Garën ndërkombëtare e automobilizimit “Kulla 2020”. (Pejë, ora 15:30)