26 Nëntor 2020

Planeti i Fëmijëve ka lanësuar këngën dytë “Shtëpia Jonë”

Prishtinë, 22 nëntor - Platforma “Planeti i Fëmijëve” ka njoftuar se sot ka lanësuar këngën dytë “Shtëpia Jonë”.

Planeti i Fëmijëve, kanal në YouTube Kids është një platformë gjithëpërfshirëse për fëmijët e Kosovës, Shqipërisë dhe diasporës, ku ata mund të gjejnë këngë edukative dhe argëtuese në tema të ndryshme.

Duke ditur rëndësinë e muzikës në zhvillimin kognitiv në fëmijërinë e hershme dhe mungesën e platformave të mirëfillta edukative në gjuhën shqipe, Planeti i Fëmijëve™ synon të prodhoj këngë dhe filma të animuar për fëmijët e moshave 2-8 vjeç në mënyrë të lehtë dhe të kapshme.

Kënga “Shtëpia Jonë” fokusohet në planetin tokë. Gjatw dëgjimit fëmijët do të mësojnë për rëndësinë e mbrojtjes të ambientit dhe natyrës, lidhjen e ngushtë që kemi me të, dhe ndikimin tone në tokë.

Kalendari

Ngjarjet e datës 26 Nëntor 2020

- Komisioni Hetimor Parlamentar mbi procesin e licencimit, operimit, mbikëqyrjes dhe aplikimit për lejet e hidrocentraleve në Republikën e Kosovës interviston drejtorin e Departamentit të mjedisit dhe ujërave, Muhamet Malësiu dhe drejtorin e Autoritetit të Rajonit të Pellgjeve Lumore Gani Berisha, nga Ministria e Ekonomisë dhe Ambientit. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N204, ora 12:00)

- Kryeministri i Republikës së Kosovës Avdullah Hoti dhe Ministrja e Kulturës, Rinisë dhe Sportit Vlora Dumoshi marrin pjesë në përurimin e kompletit te veprave të prof. Anton Çettës. (Biblioteka Kombëtare e Kosovës, ora 12:00)

- Komisioni Hetimor Parlamentar mbi procesin e licencimit, operimit, mbikëqyrjes dhe aplikimit për lejet e hidrocentraleve në Republikën e Kosovës interviston Kryetarin i Komunës së Deçanit, Bashkim Ramosaj. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N204, ora 14:00)