04 Korrik 2020

Muzeu organizon punëtorinë “Shkolla e Mozaikut”

Prishtinë, 17 tetor - Muzeu Kombëtar i Kosovës ka njoftuar se sot do të organizojë punëtorinë “Shkolla e Mozaikut”.

Shkolla e Mozaikut është punëtori që realizohet në kuadër të aktiviteteve të Muzeut Kombëtar të Kosovës, duke bërë përfshirjen e target-grupeve të ndryshme të fëmijëve dhe nxënësve të shkollave të mesme.

Qëllimi i kësaj punëtorie është njohja dhe mësimi i teknikave të ndryshme për përpunimin e mozaiqeve dhe Mosaic Arts, varësisht nga target-grupet.

Shkolla e Mozaikut udhëhiqet nga stafi i trajnuar i Muzeut dhe bashkëpunëtorët profesionistë të jashtëm.

Kalendari

Ngjarjet e datës 4 Korrik 2020

- Shoqata "Miqtë e Amerikës", do të organizojë aktivitet në nderim të 4 korrikut - Dita e Pavarësisë së SHBA ku aktiviteti fillon me pastrimin e sheshit Bill Clinton nga zjarrfikësat e Prishtinës. (Sheshit Bill Clinton, ora 10:00)

- Ministri i Infrastrukturës, Arban Abrashi do të bëjë shenjëzimin e shtigjeve të biçikletave në hyrje të Fushë-Kosovës, te rrethi i kazermës “Adem Jashari”, bashkë me grupin e çiklistëve “Marakli t’biçikletave”. (Parkingu i Ministrisë së Infrastrukturës, ora 10:00)

- Në nderim të 4 korrikut - Dita e Pavarësisë së SHBA pjestarët e Qendrës së Mjekësisë Urgjente të Prishtinë do ta ngrisin flamurin. (Sheshi Bill Clinton, ora 11:00)
 
- Kryeministri merr pjesë në fillmin e fushatë së korrje shirjeve në Kosovë. (Zona Industriale në fshatin Shirokë, Komuna e Suharekës, ora 14:00)