19 Janar 2021

Mbahet takimi i parë i huazimit të librave tek Aleanc Franceze

Prishtinë, 4 dhjetor - Organizata Etea dhe Aleanca Franceze në Prishtinë me mbështetjen e Ambasadës Franceze në Kosovë do të mbajnë takimin e parë të huazimit të librave tek objekti i Aleancës Franceze.

Me pjesëmarrjen e ambasadores franceze në Kosovë, Shkelqësia e saj, znj. Marie -Christine Butel, të premten do të mbahet një shfaqje arstitke e përcjellur me këngë dhe poezi franceze, ku frengjishfolësit e interesuar, që kanë aplikuar paraprakisht, do të vijnë të huazojnë librat e bibliotekës së Aleancës Franceze.

Në mënyrë që kjo periudhë pandemike të kalohet me kohë kualitative dhe me qëllim të kultivimit të dukurisë së leximit kemi nisur aktivitetin për huazmin e librave. Pjesëmarrës mund të jetë kushdo, pa marrë parasysh moshën apo vendbanimin, mjafton që të interesuarit të kenë njohuri bazike të gjuhës frënge.

Takimi i së premtës do të jetë i pari në vazhdën e tre të tjereve që do të mbahen në ditët në vijim.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 19 Dhjetor 2020

- Mbahet seanca gjyqësore ndaj ish kryetarit te Komunës së Ferizajt, Faik Grainca për peqpërdorimi i pozitës apo autoritetit zyrtar. (Gjykata Themelore në Ferizaj, Salla nr.II, ora 9:30)

- Partia Socialdemokrate do të mbaj aktivitet pranë Katedrales së Madhe të qytetit. (Pranë Katedrales, ora 13:00)

- Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural organizon ngjarjen promovuese të Master Planit të Ujitjes në Kosovë - #KIMP. (Platforma Zoom - https://zoom.us/j/96935761303?pwd=ek5QRFdZdXBCR0FKditlaTRwMWIvdz09, ora  13:30)