22 Janar 2020

Kabineti i Ish ministrit Gashi përgatitë jashtëligjshme zhvendosjen në objektin privat

Prishtinë, 5 dhjetor - Këshilli Organizativ i Protestës kundër zhvendosjes së administrates së Ministrisë për Kulturë, Rini dhe Sport nga objekti zyrtar në objekt privat me pagesë të qirasë së lartë mujore, kanë njoftuar opinionin publik dhe institucionet përkatëse vendimmarrëse se tashmë ish- kabineti i ish- Ministrit të MKRS është duke përgatitur dokumentacionin dhe inventarin përkatës për zhvendosje në objektin privat, pa e përfillur asnjë procedurë administrative dhe në kundërshtim me ligjin.

"Është e pa precedent që pasuria e MKRS, po zhvendoset nga persona jo kompetent që më nuk kane asnje pergjegjesi institucionale dhe pa dijenine e sherbimit te administrates. Kjo le te gjykohet vet nga opinioni se cfare do te thote", thekson Këshilli Organizativ i Protestës kundër zhvendosjes se MKRS-se.

Këshilli vlerëson me tutje se vlenë të theksohet fakti se mandati i Ministrit në detyrë Kujtim Gashi ka përfunduar juridikisht me datë 27 nëntor 2019 me certifikimin zyrtar nga ana e KQZ- së të rezultatit të zgjedhjeve të datës 6 Tetor 2019.

Këshilli thekson se sipas listës zyrtare të KQZ-së,  Gashi është zgjedhur deputet me çka i përfundon angazhimi në cilësinë e Ministrit në detyrë, sipas nenit 70 pika 2 e Kushtetutës së Kosovës në të cilën theksohet qartë se mandati i deputetit fillon me certifikimin e rezultatit zgjedhor ne lidhje me nenin 72 - papajtueshmeria e funksionit te deputetit.

"Për ketë gjë, jemi ne dijeni se ekziston edhe intepretim juridik nga ana e Zyres Ligjore te Zyre se Kryeministrit ne vitin 2017."

"Çdo veprim i tij pas datës 27 nëntor 2019 është në kundërshtim me Kushtetutën e Kosovës. I bëjmë thirrje stafit të ish - kabinetit të ish - Ministrit që të ndalojnë çdo veprim që janë duke e ndërmarrë për zhvendosje sepse kjo përbën veprim të kundërligjshëm i cili cenon pasurine dhe pronen e institucionit pa mandat dhe pa autorizim, si persona privat qe eshte e veper e denueshme. Në të kundërtën, i bëjmë thirrje institucioneve përkatëse ligjzbatuese që sipas detyrës zyrtare (ex officio) të hetojnë dhe ndalojnë veprimet në fjalë."

"Ne do te vazhdojme te kundershtojme fuqishem kete 'projekt' te demshem per pronen publike, buxhetin dhe vet funksionalitetin e institucionit tone", ka thënë në fund Këshilli Organizativ i Protestës kundër zhvendosjes së administrates së Ministrisë për Kulturë, Rini dhe Sport nga objekti zyrtar në objekt privat me pagesë të qirasë .

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 22 janar 2020 - Agjencia për Mbrojtjen e Mjedisit të Kosovës organizon diten e dytë të takimit rajonal për Ndryshime Klimatike dhe Integrime Evropiane “Zhvillimi i një propozim projekti për ngritjen e kapaciteteve në sektorin e Mjedisit, Integrimeve Evropian dhe Ndryshimeve Klimatike”. (Hotel Sirius, ora 9:30)

- Me rastin e 22 vjetorit të sulmit të dytë të forcave serbe mbi familjen Jashari, Komuna e Skenderajt në bashkëpunim me Shoqatat e dala nga lufta e UÇK-së,  do të organizojnë homazhe në Kompleksin Memorial “Adem Jashari” në Prekaz, në shenjë kujtimi e nderimi të luftës së shenjtë çlirimtare të familjes Jashari. (Prekaz, ora 10:00)

- Mbahet mbledhja e rregullt e Komitetit për Politikë dhe Financa në Komunën e Mitrovicës. (Sallën e Mediave të Komunën se Mitrovicës, ora 10:00)

- Klubi i Prodhuesve organizon tryezën e diskutimit për diskutimin e efekteve të tarifës 100% në ekonominë  e vendit një vit pas vendosjes së kësaj takse. (Orion Conference Centre, ora 10:00)

- Koordinatori Nacional për Kulturë, Rini dhe Sport, Rexhep Hoti, do të bëjë shpërndarjen e librave për nxënësit fitues të nivelit komunal të garës nacionale në Dituri dhe Kreativitet Kulturor e Mendim Kritik në komunën e Vushtrrisë. (Qendr Rinore në Vushtrri, ora 11:00)

- Kryetari Shpend Ahmeti do të nënshkruajë Marrëveshjen e Mirëkuptimit me USAID për zbatimin e Programit per trajtimin e ndertimeve pa leje. (Komuna e Prishtinës, ora 11:00)

- Mbahet mbledhja e Qeverisë së Kosovës në detyrë. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 13:00)

- Koordinatori Nacional për Kulturë, Rini dhe Sport, Rexhep Hoti, do të bëjë shpërndarjen e librave për nxënësit fitues të nivelit komunal të garës nacionale në Dituri dhe Kreativitet Kulturor e Mendim Kritik në komunën e Kaçanikut. (Shtëpia e Kulturës "Xheladin Kurtaj" në Kaçanik, ora 14:00)

- Mbahet Festivali i Dramës Origjinale Shqipe “Talia e Flakës 2020”, ku do të marrin pjesë teatrot me shfaqjet më të mira dhe dramat e tyre origjinale shqipe nga Kosova. (Teatri i Qytetit të Gjilanit, ora 19:00)