20 Qershor 2019

Inaugurohet asambleja e fëmijëve në komunën e Istogut

Istog, 3 qershor - Është mbajtur sot mbledhja inauguruese e asamblesë  së fëmijëve në kuadër të aktiviteteve të cilat po zhvillohen  për nder të Ditës Ndërkombëtare të Fëmijëve -1 Qershori.

Pjesë e kësaj mbledhje inauguruese ishte edhe kryetari i komunës Haki Rugova i cili uroj fëmijët e përzgjedhur për këtë asamble duke ju uruar punë të mbarë. Kërkoj nga ju që të ngrini  zërin tuaj për pakënaqësitë e juaja qoftë për komunën si institucion, qoftë për shkollat për nga vini ju, tha shpreh kryetari Rugova.

Sanije Mavraj, Kordinatore për të  Drejta të Njeriut njoftoj asamblenë komunale të fëmijëve për detyrat dhe përgjegjësit që dalin nga dokumentet e të drejtave të njeriut.

Kjo asamble ka për detyrë që të formoj komisionet vepruese të asamblesë që kanë për detyrë të përfshin sferat si: shëndetësisë, braktisja e shkollimit, transparencën, sigurinë në shkolla.

Kjo asamble është shembulli me i mirë i përfaqësimit gjinor meqenëse përfaqësimi gjinor i nxënësve është sipas ligjit për barazi gjinore dhe është dëshire e imja që kjo të zbatohet edhe në ligjin zgjedhor, tha nder të tjera Sanije Mavraj.

Qaush Balaj, kryesuesi i kuvendit komunal uroj nxënësit për ditën ndërkombëtare të fëmijëve dhe përgëzoj për inaugurimin e asamblesë së fëmijëve. Si kryesues i kuvendit komunal i njoftoj rreth detyrave dhe punës së kuvendit komunal.

Kryetare e kësaj asambleje u zgjodh Bleona Kurtaj nga SHFMU ”Bajram Curri” në Istog , nënkryetare Krajeta Januzaj nga SHFMU “Hysni Zajmi” Vrellë si dhe sekretarë i asamblesë u zgjodh Bleon Salihaj nga SHFMU “ Nder Mjeda” Rakosh.


 

Kalendari

Ngjarjet e datës 21 qershor 2019 - Zyra për Qeverisje të Mirë pranë Kryeministrit më mbështetjen e Projektit të Asistencës Teknike të BE-së organozn konferencën për publikimin e Raportit të mbështetjes financiare publike për OJQ-të nga institucionet e Republikës së Kosovës për vitin 2018. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 9:45)

- Zyra e BE-së në Kosovë  në bashkëpunim me Qeverinë e Kosovës, organizon konferencën “Transparenca dhe Llogaridhënia për Fondet Publike" gjatë së cilës do të publikohet raporti për mbështetjen financiare publike për organizatat joqeveritare për vitin 2018. (Ndërtesa e Qeverisë, salla P38, ora 9:45)

- Kryeministri Ramush Haradinaj merr pjesë në Konferencën për publikimin e Raportit të mbështetjes financiare publike për OJQ-të nga institucionet e Republikës së Kosovës, të organizuar nga Zyra për Qeverisje të Mirë. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 9:45)

- Komisioni Hetimor Parlamentar në lidhje me gjendjen në PTK dhe Vala interviston Blerim Devolli, pronar i Kompanisë Dardafon. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N 303, ora 10:00)

- Organizatat e shoqërisë civile organizojnë protestën e shoqërisë civile në kundërshtim të Projektligjit për financim të subjekteve politike. (Para ndërtesës së Kuvendit të Kosovës, ora 10:00)

- Instituti për Politika Zhvillimore së bashku me Ambasadën Franceze në Kosovë, organizon tryezën e rrumbullakët "Cilësia e Ajrit në Kosovë: Drejt Standardeve Evropiane". (Aleanca Franceze, Rruga Lah Nimani, ora 10:00)

- Mbahet mbledhja e komisionit për Mbikëqyrjen e Financave Publike në të cilën do të behët shqyrtimi i raportit të Auditimit të Pasqyrave financiare të Ndërmarrjes Publike 'Kompania Regjionale e Mbeturinave Pastrimi dhe  shqyrtimi i rekomandimeve të dala nga raporti i Auditimit të Performancës, Procesi i Menaxhimit të Grandeve dhe Subvencioneve në sektorin e bujqësisë. (Ndërteas e Kuvendit, salla N 302, ora 10:00)

- Ministria e Administratës Publike, për nderë të Ditës Ndërkombëtare të Shërbimit Civil, organizon shënimin e kësaj dite, e cila i dedikohet shërbimin civil në Republikën e Kosovës. (Amfiteatri i MAP-it, ora 10:30)

- Projektit Promovimi i Punësimit në Sektorin Privat organizon ceremoninë e përurimit të prodhuesit të parë të specializuar për fidanë në Kosovë 'Agrobora'. (Ferma Agrobora në Tërnovc të Skenderajit, ora 10:30)

- ADMOVERE promovon raportin 'Profesorët përballë ligjit' në të cilin mes tjerash, do të publikohen aktakuzat dhe kallëzimet penale, ku janë të përfshirë pjesëtarë të stafit akademik të Universitetit të Prishtinës. (Qendra Informative Kulturore e BE-së, ish ProCredit Bank, përballë komunës së vjetër, ora 11:00)

- Mbahet miniolimpiada për persona me nevoja të veçanta ku gjatë kësaj dite do të zhvillohen aktivitete të ndryshme sportive si dhe aktivitete të lira. (Akademia e Kosovës për Siguri Publike, ora 11:00)

- Kryeministri Ramush Haradinaj merr pjesë në hapjen e aktivitetit tradicional të personave me nevoja të veçanta Miniolimpiada “Kosova 2019”, të organizuar nga Komiteti Paraolimpik i Kosovës. (Akademia e Kosovës për Siguri Publike, Vushtrri, ora 11:00)

-