30 Maj 2020

Bashkëbisedim me shkrimtarin dhe poetin e njohur Eqrem Basha

Prishtinë, 25 mars - Në kuadër të edicionit të 19-të programit të javëve të frankofonisë në Kosovë, ambasada e Francës në Kosovë në bashkëpunim me Qendrën Universitare Frankofone organizojnë një bashkëbisedim me shkrimtarin dhe poetin e njohur Kosovar-frankofonë Eqrem Basha.

Në këtë ngjarje kulturore- letrare do të jetë prezent edhe përkthysei I njohur i romanit “Lakorja e ik’sit” zoti Sebastian Gricourt.
 
Sot në Qëndren Universitare Frankofone ai do të flasë për qëndrimin e tij rreth letërsisë dhe eksperiencës së tij. 
 
Gjatë muajit mars, Javët e Frankofonisë do të jenë të pasura me një shumëllojshmëri të gjerë të ngjarjeve: koncerte, konferanca, filma të metrazhit të gjatë, dhe filma të metrazhit të shkurtë, ekspozita dhe takime me artistë dhe realizator të filmave.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 30 Maj 2020

- Instituti Demokratik i Kosovës / Transparency International Kosova organizon konferencën për media ku do të shpalosen gjetjet preliminare nga monitorimi i aktiviteteve të prokurimit të Ministrisë së Shëndetësisë gjatë kohës së pandemisë. (Hotel Sirius, ora 11:00)