12 Korrik 2020

Ambasadorja e Francës dekoron Blerta Zeqirin

Prishtinë, 19 nëntor - Ambasadorja e Francës, Marie-Christine Butel do të shpërblejë sot znj. Blerta Zeqiri me dekoraten 'Kalorëse në Urdhrin e Artit dhe Letërsisë'.

Kjo është njëra nga dekoratat më të larta që e ndanë Republika e Francës, përmes së cilës shpërblen individët, që janë dalluar përmes krijimtarisë së tyre, në fushën artistike ose letrare, apo përmes kontributit që ata kanë dhënë për rrezatimin dhe promovimin e artit dhe letërsisë në Francë dhe në mbarë botën

Përmes kësaj dekorate, Republika e Francës njeh kontributin e jashtëzakonshëm të zonjës Zeqiri, gjatë gjithë karrierës profesionale, në përhapjen e gjuhës dhe kulturës franceze në Kosovë.

Kalendari

Ngjarjet e datës 12 Korrik 2020

- Kryeministri Avdullah Hoti do të mbajë konferencë për medie. (Oborri i Qeverisë, ora 16:00)