25 Maj 2020

Volkswagen zhvillon teknologjinë autopilot

Frankfurt, 14 korrik - Prodhuesi gjerman “Volkswagen” po punon në sistemin Temporary Auto Pilot (TAP), i cili mundet në mënyrë gjysmautomatike të drejtojë veturën në kushte të kufizuara.

TAP punon përmes kombinimit të funksioneve siç janë kontrollet adaptuese të drejtimit dhe Lane Assist në një sistem integral.

Sistemi vazhdimisht është nën mbikëqyrje të vozitësit i cili në çdo moment mund të marrë kontrollin.

 TAP mund të drejtojë veturën në shpejtësi deri në 130 km/h në autostradë. Sistemi është zhvilluar si pjesë e projektit HAVEIT (Highly Automated Vehicles for Intelligent Transport) të Unionit Evropian.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 25 Maj 2020

- Presidenti i vendit, Hashim Thaçi, në shenjë nderimi për të burgosurit shqiptarë të vrarë para 21 vjetësh viziton Burgun e Dubravës në Komunën e Istogut. (Burgu i Dubravës ora 10:30)