04 Korrik 2020

Viti 2010, rritje për industrinë e eurozonës

Bruksel, 4 dhjetor - Muajt e fundit të 2010-s treguan një rritje të fuqishme të sektorit të industrisë në vendet e zonës euro.

Sipas Markit Purchasin Managers` Index, PMI, u regjistrua një nivel prej 57.1 përqind për muajin dhjetor, më e lartë se 56.8 e nëntorit dhe 55.3 e muajve paraardhës.

Niveli mbi 50 tregon rritje në sektorin e industrisë, ndërsa nën 50 tregon ulje të prodhimit industrial.

Sipas këtij indeksi, vendi ku u regjistrua niveli më i lartë i rritjes është Gjermania ndërkohë që industria greke vazhdon “fundosjen”.

PMI thotë se ky ishte muaji i 15 radhazi që pas krizës ekonomike globale, industria e eurozonës regjistron rritje.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 4 Korrik 2020

- Shoqata "Miqtë e Amerikës", do të organizojë aktivitet në nderim të 4 korrikut - Dita e Pavarësisë së SHBA ku aktiviteti fillon me pastrimin e sheshit Bill Clinton nga zjarrfikësat e Prishtinës. (Sheshit Bill Clinton, ora 10:00)

- Ministri i Infrastrukturës, Arban Abrashi do të bëjë shenjëzimin e shtigjeve të biçikletave në hyrje të Fushë-Kosovës, te rrethi i kazermës “Adem Jashari”, bashkë me grupin e çiklistëve “Marakli t’biçikletave”. (Parkingu i Ministrisë së Infrastrukturës, ora 10:00)

- Në nderim të 4 korrikut - Dita e Pavarësisë së SHBA pjestarët e Qendrës së Mjekësisë Urgjente të Prishtinë do ta ngrisin flamurin. (Sheshi Bill Clinton, ora 11:00)
 
- Kryeministri merr pjesë në fillmin e fushatë së korrje shirjeve në Kosovë. (Zona Industriale në fshatin Shirokë, Komuna e Suharekës, ora 14:00)