01 Qershor 2020

“Toyota”paraqiti probleme në motorat e 270.000 automobilave

Tokio, 2 korrik - Kompania japoneze “Toyota” sot lajmëroi se rreth 270.000 automobila të shitura në mbarë botën, duke përfshirë edhe sedanët luksoz “leksus”, kanë gabime në motorët.

Një përfaqësues i prodhuesit më të madh të automobilave në botë, siç transmeton Asoshiejted pres, deklaroi se kompania është duke shqyrtuar se si ta zgjidh  problemin me fikjen e mundshme të motorëve gjatë vozitjes, pa mos vërtetuar nëse është marrë vendim për tërheqjen e automjeteve sportive.

Toyota tenton ta pastrojë imazhin e saj pas tërheqjes së më shumë se tetë milionë automjeteve në mbarë botën për shkak të shpejtësisë së papritur dhe gabimeve tjera.

Prej 270.000 automobilave me probleme në motorat, 180.000 janë shitur jashtë vendit, ndërsa pjesa tjetër në Japoni. Kompania kumtoi se ka marrë rreth 200 ankesa, si dhe atë se disa vozitës theksojnë se “motorët u lëshojnë disa zëra të çuditshme”.

Nuk ka informata për fatkeqësi eventuale të shkaktuara prej këtij problemi.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 Qershor 2020

- Për nder të Ditës Ndërkombëtare të Fëmijëve 1 qershorit, kompania ndërtimore “Qami Construction” do të dhurojë gjak në Qendrën e Transfuzionit të gjakut dhe bën shpërndarjen e dhuratave për fëmijët të cilat janë të shtrirë në Klinikën e Pediatrisë. (Qendra e Transfuzionit të gjakut në QKUK, ora 9:00)

- Në Ditën Ndërkombëtare të Fëmijëve, KOMF organizon konferencën për media për publikimin e Raportit të Monitorimit “Komuna Ime, e Drejta Ime Sociale”. (Hotel Sirius, ora 10:00)

- Në kuadër të Javës së Gjelbër, Komuna e Prishtinës do të organizojë mbjelljen e drunjëve. (Kampusi Universitar të Universitetit të Prishitnë, ora 11:00)

- Komisioni për Ekonomi, Punësim, Tregti, Industri, Ndërmarrësi dhe Investime Strategjike, shqyrton Raportin vjetor të Agjencisë Kosovare të Privatizimit – AKP për vitin 2019. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 11:00)
 
- Instituti për Zhvillimin e Politikave Sociale (IZHPS), me financimin nga FES, publikon hulumtimin “Qasja në mësimin online dhe kushtet e jetesës për familjet përfituese të Skemës së Asstencës Sociale gjatë Covid-19. (Hotel Sirius, ora 11:45)

- Qendra për Këshillim, Shërbime Sociale dhe Hulumtime prezanton hulumtimit “A po ndryshon koncepti i atësisë në Kosovë?”. (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdlUfSJPvTqynWzbxg2lXiq2Csq7vFeKnBg_kVgfvyHCkfpkQ/viewform,  ora  16:00)