26 Maj 2020

Toyota tërheq automjete terreni Leksus GH 460

Washington, 21 prill - Korrporata japoneze Toyota kumtoi se në SHBA tërheq automjete luksoze terreni të markës Leksus GH 460, të prodhuara sivjet.

Tërhiqen 9.400 automjete, të shituara nga lansimi i modelit në tregun amerikan, që të zgjidhen problemet eventuale me sistemin e kontrollit të stabilitetit, të cilat mund të sjellin deri të përmbysja e automjetit.

Këto automjete në tregun amerikan shiten nga 52 mijë dollarë.

Toyota njëkohësisht u pajtua ta paguajë dënimin rekord prej 16.4 milionë dollarëve ministrisë amerikane të Komunikacionit, meqë në afatin ligjor prej pesë ditëve nuk ka lajmëruar për problemet e sigurisë në automjetet e tyre.

Kalendari

Ngjarjet e datës 26 Maj 2020 - Komisioni për Integrim Evropian diskuton lidhur me përmbushjen e obligimeve të Kosovës, në procesin e liberalizimit të vizave dhe shqyrton raportin e Ministrisë së Integrimit Evropian lidhur me financimin e Kosovës nga BE-ja, në luftimin e COVID-19. (Ndërtesa e Kuvendit, N303, ora 11:00)  

- Komisioni për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale takohet me Sekretarin e Ministrisë së Shëndetësisë, Naim Bardiqi. (Ndërtesa e Kuvendit, N302, ora 11:00)

- Komisioni për Ekonomi, Punësim, Tregti, Industri, Ndërmarrësi dhe Investime Strategjike shqyrton Raportin Vjetor të Zyrës së Rregullatorit të Energjisë (ZRrE) për vitin 2019. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 11:00)

- Presidenti i vendit, Hashim Thaçi,  do ta vizitojë Oden Ekonomike të Kosovës. (Lokalet e OEK-ut, ora 11:30)

 - Kryetari i AAK-së, Ramush Haradinaj, merr pjesë në ceremoninë e zbulimit të lapidarit të dëshmorit Luan Qerimaj dhe 4 dëshmorëve tjerë, në Gllogjan. (Te vendi i quajtur Lejthia, Gllogjan, Deçan, ora 11:30)

- Instituti Demokraci për Zhvillim Sfidat dhe nevojat e nënave vetë-ushqyese në kohë (pas)pandemie”  (Përmes platformës online, Google Meet, ora 17:00 - https://forms.gle/HAxFHsHEScpDdMx99)