01 Qershor 2020

Toyota shënoi rritje të re të shitjes

Tokio, 26 prill - Koncerni automobilistik „Toyota“ në mars shënoi rritje të shitjes së automjeteve për 26.3 % në nivel vjetor, krahas problemeve serioze me sigurinë e automjeteve, që u shprehën në prodhimin në korniza botërore.

Toyota Grup, që i përfshinë markat Dajhatcu dhe Hino, kumtoi se ka shitur 876.126 mjete transporti gjatë muajit të kaluar, për dallim nga 693.769 të periudhës së njëjtë të vitit të kaluar.

Në mars prodhimi botëror i kompanisë shënoi rritje për 82.2 %. Toyota muajve të fundit tërhoqi nga tregu afër 10 milionë automjete për shkak të problemeve me shpejtësinë dhe difekte të frenave, me çka u kërcënua siguria e udhëtarëve.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 Qershor 2020

- Për nder të Ditës Ndërkombëtare të Fëmijëve 1 qershorit, kompania ndërtimore “Qami Construction” do të dhurojë gjak në Qendrën e Transfuzionit të gjakut dhe bën shpërndarjen e dhuratave për fëmijët të cilat janë të shtrirë në Klinikën e Pediatrisë. (Qendra e Transfuzionit të gjakut në QKUK, ora 9:00)

- Në Ditën Ndërkombëtare të Fëmijëve, KOMF organizon konferencën për media për publikimin e Raportit të Monitorimit “Komuna Ime, e Drejta Ime Sociale”. (Hotel Sirius, ora 10:00)

- Në kuadër të Javës së Gjelbër, Komuna e Prishtinës do të organizojë mbjelljen e drunjëve. (Kampusi Universitar të Universitetit të Prishitnë, ora 11:00)

- Komisioni për Ekonomi, Punësim, Tregti, Industri, Ndërmarrësi dhe Investime Strategjike, shqyrton Raportin vjetor të Agjencisë Kosovare të Privatizimit – AKP për vitin 2019. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 11:00)
 
- Instituti për Zhvillimin e Politikave Sociale (IZHPS), me financimin nga FES, publikon hulumtimin “Qasja në mësimin online dhe kushtet e jetesës për familjet përfituese të Skemës së Asstencës Sociale gjatë Covid-19. (Hotel Sirius, ora 11:45)

- Qendra për Këshillim, Shërbime Sociale dhe Hulumtime prezanton hulumtimit “A po ndryshon koncepti i atësisë në Kosovë?”. (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdlUfSJPvTqynWzbxg2lXiq2Csq7vFeKnBg_kVgfvyHCkfpkQ/viewform,  ora  16:00)