13 Nëntor 2019

Standarde të rrepta për prodhuesit e biokarburantit në BE

Bruksel, 12 qershor - Bashkimi Evropian vendosi standarde më të rrepta për biokarburant, me të cilat nga prodhuesit kërkohet të plotësojnë kritere të ashpra që të mund të tregtojnë me prodhimet e tyre, transmeton Beta.

Komisari evropian për energji Ginter Etinger, vlerësoi se është vendosur regjimi më i ashpër për vërtetim në botë me çka do të sigurohet se biokarburanti i plotëson standardet më të larta ekologjike.

Në këtë mënyrë prodhuesit e biokarburantit në të ardhmen doemos do të duhet të dëshmojnë se në atmosferë nuk emetojnë gazra që shkaktojnë efekte të kopshtit të qelqtë ose shkatërrojnë pyje.

Standardet e vendosura filojnë të zbatohen menjëherë, transmeton Beta.

Kalendari

Ngjarjet e datës 14 nëntor 2019

- Save the Children në bashkëpunim me Minstrinë e Arsimit dhe Institutin Pedagogjik organizojnë diten e dytë të konferencës ndërkombëtare ‘Fuqizimi i Kujdesit, Zhvillimit dhe Edukimit në Fëmijërinë e Hershme’. (Hotel Sirius, ora 9:30) 

- Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit organizon ceremoninë e certifikimit të pjesëmarrësve nga aktivitetet “Opportunity Scouting” dhe “Skema e Praktikës në Punë në Sektorin e Shitjes me Pakicë”. (Menza Ramiz Sadiku, ora 10:00)

- Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë, Misioni në Kosovë në bashkëpunim me Zyren e Komisionerit për gjuhët organizon ngjarjen e ndarjes  së çmimit “Praktika më e mirë në zbatimin e Ligjit për përdorimin e gjuhëve”. (Biblioteka Kombëtare e Kosovës “Pjetër Bogdani”, ora 11:00)

- Ndërmarrja “Dekoriti” organizon shënimin e përvjetorit të 30-të, me ç’rast do të lansojë linjën e re të prodhimit me dru masiv për interier. (Dekoriti ne fshatin Konjuh të komunës së Lipjanit, ora 13:45)

- Udhëheqja e Sindikatës së Pavarur e Sektorit Privat të Kosovës mban takim me kryetarë të disa shoqatave ku do mirët vendim për fillimin e protestave dhe grevave për punëtorët e sektorit privat lidhru me rritjen e pagave dhe zbatimi i ligjit të punës, marrëveshjes kolektive etj. (Zyret e BSPK–së, ora 14:00)

- Medica Gjakova, me mbështetjen e Bashkëpunimit Gjerman për Zhvillim organizon promovimin e librit “Unë jam Anemone”, i pari i këtij lloji i shkruar në Kosovë i publikuar nga Medica Gjakova. (Shkolla e muzikës “Prenk Jakova” në Gjakovë, ora 18:00)