05 Qershor 2020

Sot bëhet promovimi i produktit më të ri bankar, Mobile Banking

Prishtinë, 10 qershor - Sot në lokalet e Bankës për Biznes bëhet promovimi i produktit më të ri bankar, i quajtur Mobile Banking.

Ky aplikacion ju mundëson klientëve informimin në kohë reale lidhur me llogarinë e tyre, ju mundëson transaksionet e ndryshme si transfere, pagesa në valuta të ndryshme etj.

Siguria e përdorimit është e nivelit më të lartë përmes teknologjisë së avancuar që mundëson komunikim plotësisht të sigurtë përmes kanalit të mbrojtur.

Prandaj shfrytëzuesit mund ta përdorin MobileBanking pa kurrfarë rreziku përmes rrjetave publike të komunikimit si GSM apo WiFi.

Për identifikim të shrytëzuesit përdoret teknologjia RSA dhe tokenat mobil ndërsa i tërë komunikimi me sistemin e bankës është i enkriptuar me teknologjinë 3DES.

 Produkti është i pari i kësaj natyre në Kosovë dhe është zhvilluar dhe implementuar nga Asseco SEE(ish-PRONET).  

Kalendari

Ngjarjet e datës 5 Qershor 2020

- Pranimi i detyrës nga Ministri i zgjedhur, Selim Selimi. (Ministrinë e Drejtësisë, objekti ish-Rilindja, ora 9:00)

- Fillon pastrimi i deponisë inerte në fshatin Lebane. (Përfundimi i autostrades në anën e djathtë, ora 10:00)

- Mahet mbledhja e komisionit për Mbikëqyrjen e Financave në të cilën do të behët shqyrtimi i raportit të auditimit për Pasqyrat vjetore financiare të Ministrisë së Drejtësisë. (Ndertesa e Kuvendit, salla  N302, ora 10:00)

- Në kuadër të fushatës "Ta Pastrojmë Kosovën", Komuna e Prizrenit do t'i bashkëngjitet fushatës globale "Dita e Pastrimit të Botës 2020”, për të promovuar rëndësinë e kujdesit ndaj mjedisit, duke marrë për bazë faktin se ky aktivitet do të promovohet në nivel global. (Brigjet e liqenit të Vërmicës, ora 10:30)

- Për Ditën Botërore të Mjedisit, Instituti për Politika Zhvillimore organizon panelin e diskutimit me titull “Tani është koha për natyrën!”. (Hotel Sirius, ora 11:00)

- Kryetari i degës së PDK-së në Prizren Shaqir Totaj, do të mban një konferencë për Media. (Zyret e degës në Prizren, ora 11:00)

- Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi, pranon detyrën. (Ndërtesa e Ministrisë se Ekonomisë dhe Ambientit, ish-objekti i MZHE-së, ora 13:00)

- Ekipa qëndrore e “Ta Pastrojmë Kosovën” së bashku me vullnetarët fillon aktivitetet në Komunën e Suharekës, ku do të ketë aksion pastrimi dhe mbjellje, në bashkëpunim me komunën e Suharekës. (Suharekë, ora 14:30)