26 Maj 2020

Siemens shkurton 4.200 vende pune në TI

Berlin, 19 mars - Koncerni Siemens do të shkurtojë 4.200 vende pune në sektorin e teknologjisë së informacionit.

Nga 9.500 vendet e punës të këtij sektori në Gjermani, do të shkurtohen deri në vjeshtë 2.000 vende pune, bëri të ditur koncerni në Mynih.

Planet përmbajnë shkurtimin e vendeve të punës në përputhje me nevojat sociale.

Me këtë hap, sektori i teknologjisë së informacionit të Siemens-it, me një volum vjetor prej 4,7 miliardë eurosh, planifikon të bëjë ndarjen nga koncerni mëmë.

Ky sektor do të ndahet gjatë këtij viti dhe do të kthehet në një sipërmarrje të pavarur.

Kalendari

Ngjarjet e datës 26 Maj 2020 - Komisioni për Integrim Evropian diskuton lidhur me përmbushjen e obligimeve të Kosovës, në procesin e liberalizimit të vizave dhe shqyrton raportin e Ministrisë së Integrimit Evropian lidhur me financimin e Kosovës nga BE-ja, në luftimin e COVID-19. (Ndërtesa e Kuvendit, N303, ora 11:00)  

- Komisioni për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale takohet me Sekretarin e Ministrisë së Shëndetësisë, Naim Bardiqi. (Ndërtesa e Kuvendit, N302, ora 11:00)

- Komisioni për Ekonomi, Punësim, Tregti, Industri, Ndërmarrësi dhe Investime Strategjike shqyrton Raportin Vjetor të Zyrës së Rregullatorit të Energjisë (ZRrE) për vitin 2019. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 11:00)

- Presidenti i vendit, Hashim Thaçi,  do ta vizitojë Oden Ekonomike të Kosovës. (Lokalet e OEK-ut, ora 11:30)

 - Kryetari i AAK-së, Ramush Haradinaj, merr pjesë në ceremoninë e zbulimit të lapidarit të dëshmorit Luan Qerimaj dhe 4 dëshmorëve tjerë, në Gllogjan. (Te vendi i quajtur Lejthia, Gllogjan, Deçan, ora 11:30)

- Instituti Demokraci për Zhvillim Sfidat dhe nevojat e nënave vetë-ushqyese në kohë (pas)pandemie”  (Përmes platformës online, Google Meet, ora 17:00 - https://forms.gle/HAxFHsHEScpDdMx99)